Serveis

SERVEIS

ICV posa en dubte la legalitat del cas de l'aigua de Banyoles

Consideren que es repercuteix en el rebut un deute que no té res a veure amb el servei

El grup d'ICV-Independents de Banyoles titlla “de dubtosa legalitat”, “injust” i “una covardia” el nou model de la distribució de l'aigua aprovat ara fa un mes per l'Ajuntament. En el resum d'una “anàlisi” sobre el tema, que van distribuir ahir, els ecosocialistes sostenen que la nova fórmula fa recaure en les tarifes de l'aigua un deute municipal que no té res a veure amb aquest servei, un fet que és “de dubtosa legalitat, ja que els preus públics, les taxes i tot pagament de serveis municipals han de cobrir únicament i exclusivament els costos en què s'ha incorregut en obtenir el bé o el servei”. Des del seu punt de vista, és “injust” perquè “paga tothom igual i no es paga progressivament sobre la base de la riquesa”, i és “una covardia” perquè “l'Ajuntament simplement amaga en el rebut de l'aigua dels 20 anys vinents un augment de recaptació dels diners que no s'atreveixen a obtenir a través dels impostos”. L'operació a què es refereix ICV va consistir, a grans trets, a cedir a Aigües de Banyoles la infraestructura de la distribució de l'aigua fins al 2030 a canvi de 1.014.600 euros. L'empresa –es preveu en el tracte– recuperarà aquests diners amb un increment de les tarifes. Aquesta fórmula no era la que s'havia previst inicialment, que implicava la incorporació de l'Ajuntament a la societat Aigües de Banyoles. Després que una part de la ciutat s'hi mostrés en contra, l'equip de govern va modificar les condicions del tracte.

L'Ajuntament amaga en el rebut de l'aigua un augment de la recaptació que no s'atreveix a obtenir a través d'impostos
Tot pagament de serveis municipals ha de cobrir exclusivament els costos en què s'ha incorregut en obtenir el bé o el servei


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA
SOCIETAT

Commemoraran l’arribada de La Canadenca al Pallars

TREMP