Geli diu que el virus de la grip nova és estable i s'estén amb rapidesa, però que la seva letalitat és baixa

La consellera de Salut ha fet el balanç dels sis primers mesos de l'epidèmia

Fins avui gairebé tota la grip que ha afectat els ciutadans catalans ha estat l'anomenada grip nova. I, a més, les previsions del Departament de Salut del govern català indiquen que aquesta tendència es mantindrà. Els trets diferencials detectats en aquest variant del virus de la grip són dos. Per una banda, que no afecta massa la gent gran, i per l'altra, que per ell mateix pot provocar pneumònies primàries que poden ser greus, segons va especificar en una roda de premsa la consellera de Salut. La grip estacional sí que acostuma a afectar molt el col·lectiu de la gent gran i provoca en els infectats un debilitament general que els fa vulnerables a altres malalties.

Marina Geli va voler destacar, a més, aquestes diferencies perquè tenir-les presents agilita el diagnòstic de la malaltia. Els grups de 15 a 44 anys d'edat són els més afectats per la grip nova. Un total de 45 dels 84 pacients que han presentat casos de gravetat i que han estat hospitalitzats pertanyen a aquesta franja d'edat. Les comunitats autònomes situades més al nord de l'Estat espanyol són les que registren més casos a la Península.

Els símptomes són febre alta, malestar general, dificultats respiratòries i falta de gana.

El Departament de Salut del govern català recorda el número de telèfon 902 11 14 44, per atendre les consultes dels usuaris de la sanitat catalana. El nombre de sanitaris que faran aquesta funció s'ha incrementat fins als tres metges i les nou infermeres. Geli va demanar als ciutadans que facin servir aquest número de telèfon si detecten aquests símptomes.

Vacuna a grups de risc

La vacuna de la grip nova serà administrada només als grups considerats de risc a partir del proper dia 16 d'aquest mes de novembre. El Departament de Salut ha remarcat que cal deixar passar tres setmanes entre la inoculació de la vacuna de la grip estacional i la nova. Per als grups de risc, que són els de les embarassades, els malalts crònics i les persones amb obesitat mòrbida, resulta més recomanable anar directament al respectiu centre mèdic, més que no pas telefonar al telèfon habilitat per atendre els possibles afectats per la grip nova. Geli va remarcar que la majoria de casos són lleus, malgrat les nou morts registrades a Catalunya. També va demanar que s'eviti l'alarmisme i la banalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA