Salut

TORTOSA

El nou hospital de les Terres de l'Ebre entrarà en funcionament el 2015

La consellera de Salut assegura que la crisi econòmica no afectarà aquesta obra, tot i que inicialment estava prevista pel 2011

El nou hospital de les Terres de l'Ebre entrarà en funcionament el 2015. Així ho va manifestar ahir la consellera de Salut, Marina Geli, que va presidir l'obertura de les cinc propostes que han superat la segona fase del concurs d'idees del nou centre hospitalari. L'equip guanyador es farà públic al setembre i tindrà un termini d'un any per redactar el projecte executiu, amb l'objectiu que l'obra es pugui posar a licitació abans d'acabar el 2011. Precisament el 2011 és l'any que la mateixa consellera va determinar el 2006 com l'any en què l'hospital ja seria operatiu. Malgrat tot, Geli va assegurar que el nou hospital de les Terres de l'Ebre és una obra prioritària per al govern tripartit i que la crisi econòmica no afectarà aquesta actuació. “Estem en un moment de molta dificultat i hem pres decisions difícils, com ara la rebaixa de sou als funcionaris, però les inversions necessàries s'han de mantenir”, va assenyalar.

El nou centre hospitalari substituirà les instal·lacions del Verge de la Cinta i es construirà en una parcel·la de 54.000 metres quadrats del pla parcial de la Farinera. Pel que fa al pressupost previst per a aquesta obra i l'equipament de la instal·lació, és de 133 milions d'euros. Geli no va precisar com es finançarà i tampoc va deixar clar quin ús es donarà a les instal·lacions del Verge de la Cinta, una part de les quals es podrien convertir en residència sociosanitària. L'hospital de les Terres de l'Ebre tindrà 287 llits, 236 dels quals seran d'aguts, 15 de psiquiatria i 28 de cures intensives. A més, el servei d'urgències disposarà d'una trentena de boxs, el bloc quirúrgic tindrà vuit sales d'operacions i l'àrea obstètrica inclourà tres sales de part, una d'atenció i quatre d'observació. Quant al diagnòstic per la imatge, l'hospital disposarà de tres sales de radiologia convencional, tres de mamografia, tres d'ecografia, dos de TAC i una de ressonància magnètica. També tindrà un accelerador lineal per fer els tractaments de radioteràpia, una unitat que ja està en funcionament a l'hospital de Jesús.

LA XIFRA

133
milions d'euros
és el pressupost de la construcció i l'equipament del nou hospital, que tindrà 287 llits

Descentralització sanitària

La consellera Geli també va presidir ahir la constitució del govern territorial de Salut del Baix Ebre, que permetrà la participació del món local en la planificació i direcció del sistema sanitari. El govern ha formalitzat la creació de 35 consorcis i en preveu crear dos més per coordinar els recursos amb l'objectiu de garantir una millor prestació dels serveis sanitaris. El govern territorial de Salut del Baix Ebre comprèn una població de 83.585 habitants.

Geli continuarà avui la seua visita a l'Ebre. Al matí, inaugurarà el consultori local de Riba-roja d'Ebre, que ha costat 679.000 euros, i a la tarda, la unitat de suport vital avançat terrestre del servei d'emergències de Móra d'Ebre. Finalment, a Tortosa visitarà l'hospital de dia de l'institut Pere Mata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA