Geli inaugura avui al Masnou el CAP d'Ocata, el segon del municipi

El nou equipament facilita l'arribada del servei d'odontologia i una màquina d'ecografies

L'edifici, situat entre el carrer de Mèxic, el camí del Mig i el torrent de Can Gaio, té una forma i un aspecte singulars. Va ser entregat per la constructora a finals de l'any passat i poc després va començar a funcionar. Alguns dels serveis, com ara les ecografies, encara no s'han posat en marxa. «Ho faran en breu», va explicar ahir la regidora de Salut Pública, Cruz Álvarez.

L'obertura del centre d'assistència primària permetrà als veïns del barri d'Ocata no haver de fer grans desplaçaments per anar al metge. L'altre ambulatori del municipi és al carrer de Sant Miquel, situat a l'altre extrem del municipi. A més, el nou centre genera nous espais que permeten incloure serveis que el consistori feia temps que reclamava. És el cas del d'odontologia, que des de fa uns mesos s'ofereix al CAP Ocata. També en els propers dies s'estrenarà un ecògraf i es treballa perquè properament els masnovins no s'hagin de desplaçar per fer-se una retinografia, una prova ocular a la qual els pacients diabètics s'han de sotmetre sovint. Per tots aquests serveis, els veïns del Masnou havien de desplaçar-se abans fins a Badalona.

Una de les assignatures pendents continuarà essent la radiologia. Tot i que es tracta d'un municipi mitjà, els veïns del Masnou continuaran havent-se de desplaçar fora del municipi per rebre aquest servei. Aquest i la digitalització de les històries clíniques són dos dels reptes immediats a què s'enfronta el municipi en matèria de salut. La regidora i la consellera segur que en parlaran avui.

Concert d'orquestra

Mitja hora abans de la inauguració, tindrà lloc un concert de l'Orquestra de la Bona Sort, del Centre de Dia d'Adults de Salut Mental de Palafolls. Aquesta actuació servirà de prèvia a l'acte institucional, en què, a més de la consellera Geli, hi haurà la presència de les màximes autoritats municipals, entre les quals l'alcalde, Eduard Gisbert (PSC), i la regidora de Salut Pública, Cruz Álvarez. Cal destacar que, a més del centre d'assistència primària, en aquest emplaçament s'hi situarà també el centre de salut sexual i reproductiva, i també el centre de salut mental, que anteriorment estava situat en uns locals de La Calàndria. En aquests locals, actualment buits, el consistori treballa en la possibilitat de poder-hi instal·lar un servei per a la integració en el món laboral de persones amb discapacitat psíquica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.