Salut

tarragona

Les entitats veïnals fan una crida a protestar contra les retallades en sanitat

A proposta de la FAVT, el proper 12 de maig la societat civil de Tarragona es manifestarà per expressar el rebuig a la tisorada anunciada pel govern de CiU

La societat civil tarragonina també expressarà el seu malestar i les seves queixes per les retallades en la sanitat i en l'ensenyament anunciades pel govern de Convergència i Unió. La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), que agrupa prop d'una vintena d'entitats veïnals d'arreu de la ciutat, ha convocat una manifestació pel proper 12 de maig a Tarragona en la qual també participaran col·lectius i entitats d'altres àmbits que també estan afectats per la tisorada de l'executiu català, com associacions de jubilats, de dones, i de pares i mares d'alumnes, juntament amb representants dels sindicats UGT, CCOO, CGT i CATAC. Segons va explicar la mateixa FAVT, confien que d'aquí al dia de la manifestació rebran moltes més adhesions de tota la societat civil de la ciutat.

Tot fa pensar en una vaga

La territorial d'UGT a la demarcació es va reunir ahir amb representants de l'hospital Sant Joan de Reus, Santa Tecla, Joan XXIII i de l'Institut Pere Mata per quadrar agendes i mirar de fixar un calendari de mobilitzacions. Al marge de les concentracions anunciades a Valls –el dia 27, davant del Pius Hospital–, a Reus –el 4 de maig, al CAP de Sant Pere– i a Tarragona –l'11 de maig davant del Joan XXIII–, des de l'UGT es va anunciar que treballen perquè s'uneixin els representants del sector de l'ensenyament i del de la llei de la dependència, pilars fonamentals de l'estat del benestar. “Les concentracions es faran segur, però cada centre presenta una problemàtica diferent, i per això és complicat coordinar-ho”, va reconèixer Toni Sampol, que també va recordar que la mateixa gerència de l'hospital de Santa Tecla va rebutjar la primera proposta de Salut, que “tenia previst desmantellar mig hospital” i que ara continuen negociant.

Des del sindicat també es va criticar que la retallada no vagi acompanyada d'una reducció d'alts càrrecs, sinó tot just al contrari.

LA DATA

12.5.11
Dos dies abans de la gran manifestació de Barcelona
la societat civil tarragonina també protestarà.

Els professionals del Joan XXIII volen que s'aturi el procés

“L'actual crisi econòmica no pot servir d'excusa per destruir la sanitat pública catalana”. Aquesta és l'opinió dels professionals de l'hospital Joan XXIII davant del procés de retallades pressupostàries a què s'ha sotmès el centre i demanen que s'aturi per obrir un procés negociador en què hi hagi presents tots els agents socials. Les juntes representatives de tots els treballadors asseguren que l'hospital de referència a la demarcació “continua infravalorat”i les mesures proposades“suposen una greu alteració de l'assistència correcta als pacients, retards en el diagnòstic i tractament de patologies greus”, a més a més, continuen dient en un comunicat conjunt que “suposarà l'augment i l'allargament dràstic de les llistes d'espera i un risc elevat de col·lapse a les consultes, sales d'operacions i urgències”. El personal ha estat convocat avui a una altra assemblea i demà donarà suport a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.