Salut

tarragona

Reclamen més recursos per als infermers de salut mental

Prop de vuit-cents professionals de tot l'Estat participen en el vint-i-vuitè congrés de l'especialitat, al Palau Firal

El món de la infermeria especialitzada en l'àmbit de la salut mental comparteix novetats i reivindica més recursos a Tarragona des d'ahir i fins demà, en el XXVIII Congreso Nacional de Enfermería de Salud Mental, que enguany se centrarà en la comparació del cas estatal amb exemples internacionals a través de la I Conferència Internacional d'Infermeria de Salut Mental. En total, 780 professionals participen en aquest congrés, amb el qual el sector vol reclamar més atenció en la seva especialització, tenint en compte també el context de crisi econòmica.

“Les malalties mentals són una de les causes principals de baixes, prejubilacions i jubilacions. Per això reclamem més recursos per a la prevenció, ja que són malalties amb repercussions econòmiques”, va reivindicar ahir el president del congrés i de l'Asociación Nacional de Enfermería de Salud Mental, Marciano Tomé, durant l'acte d'inauguració. Els participants també van destacar que en un context de crisi hi ha més prevalença de les malalties mentals, i van detallar, entre altres coses, que el consum d'antidepressius s'ha triplicat en deu anys.

El congrés, que per primer cop es fa a la ciutat de Tarragona, ha batut en aquesta edició el nombre de comunicacions presentades, que se situa per damunt de les tres-centes. A banda, les diferents ponències previstes tractaran temes com ara la cooperació internacional o l'ètica aplicada a la professió, i es faran tallers sobre l'aplicació de tècniques com per exemple la risoteràpia i el conte, o sobre la manera de tractar la població de religió musulmana.

“Volem un millor reconeixement de la tasca que fan les infermeres. Generalment, la gent recorda el metge que el va tractar, però no la infermera, que és qui fa la feina més propera i personal”, va detallar Francisco Megías, coordinador del congrés. En aquest sentit, els professionals reivindiquen també més reconeixement en l'àmbit administratiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto