Tres xiquets es contagien de grip A durant unes colònies d'estiu en un alberg de Poble Nou del Delta

Tenen entre 10 i 12 anys i formen part d'un grup de 51 infants d'arreu del país

El director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán, va explicar ahir que els tres nous casos de grip AH1N1 són dos xiquets i una xiqueta que participaven en unes colònies d'estiu en un alberg de Poble Nou del Delta, a Amposta. Roldán va afegir-hi que formaven part d'un grup de 51 xiquets d'arreu de Catalunya, i que desconeixia la seua procedència. Així, eren al Delta des del 24 de juny, i les colònies s'acabaven ahir. El director de Salut va precisar que quatre dels xiquets van presentar quadres de febre diumenge i dilluns. Els monitors van decidir portar-los a l'hospital, però la confirmació mèdica que tres dels xiquets s'havien contagiat pel virus de la grip A va arribar a les onze del matí d'ahir. Però segons Roldán, les famílies ja els havien traslladat als seus llocs d'origen. «Avui [ahir per al lector] els hem trucat per telèfon i els seus pares ens han dit que es troben bé», va dir Roldán.

De fet, com que les colònies acabaven ahir, la Generalitat va preferir no alarmar les famílies i esperar que els pares de la resta del grup anessen a buscar els seus fills. Així, els directors territorials de Salut i de Joventut, més la responsable de la unitat de vigilància epidemiològica, van organitzar una reunió informativa amb els pares, per explicar-los la situació i tot allò que haurien de fer si en els propers dies els seus fills presenten símptomes d'haver-se contagiat. En la fase actual de la pandèmia, Salut remarca que no cal adoptar mesures preventives, al marge de mesures higièniques generals com ara rentar-se les mans. A més, l'administració de tractaments antivirals no està indicada de manera general, excepte si ho determina un metge.

Un altre brot semblant al País Basc

GUSTAU MORENO

A més del tres casos confirmats a l'alberg de Poble Nou del Delta, ahir també es va informar de la detecció d'un brot lleu en 18 xiquets d'entre 11 i 15 anys en unes colònies de Sopelana, a Biscaia. De fet, a principi de l'estiu un expert del centre de la grip de Valladolid, de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ja va advertir que hi hauria brots de grip A en colònies i campaments d'estiu. «Com que el virus s'ha difós tant, no sabrem quin és el focus fins que s'acabi l'estudi epidemiològic», va dir el director de Salut a l'Ebre. Ismael Roldán també va explicar que els adolescents infectats d'Alcanar ja han degut superar el període d'incubació de set dies. Amb els tres de Poble Nou, són 68 els contagiats al conjunt de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU