Es multiplica la demanda de gel antisèptic per a les escoles

Les farmàcies han acabat els estocs en «moments puntuals»

L'empresa José Collado SA ha hagut de multiplicar la seva producció de gel antisèptic des que el mes de juny passat va començar a rebre més peticions d'aquest producte del que tenien per costum. L'increment més fort, però, van notar-lo a partir de la segona quinzena d'agost, just abans de l'inici del curs escolar i del retorn de la major part de treballadors a la feina, fins al punt que ja produeixen sis vegades més del que ho feien, segons assegura el director tècnic Jesús González. Tot i que és una recomanació, s'hi han interessat moltes empreses i ara les escoles. Amb aquestes locions no és necessària l'aigua per rentar-se les mans, sinó que cal estendre-les bé i deixar assecar sense esbandir.

A Proeco Químicas també han experimentat un augment de la demanda fora de l'habitual, segons confirmen des de l'empresa. No obstant això, han pogut donar sortida a totes les sol·licituds. Tot i que distribueixen directament als centres mèdics, que són els seus principals clients, ara també ho fan a les empreses i escoles que els ho sol·liciten.

Les farmàcies, que dispensen solucions hidroalcohòliques i productes antisèptics, també han registrat «més demanda» perquè es tracta «d'un producte que no es feia servir» a nivell particular fins ara, explica Mercè Maduell, que és vocal d'oficina de farmàcia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. Per aquest motiu, explica que és possible que «no hi hagi l'assortiment necessari a totes les farmàcies i s'hagin pogut trencar estocs en moments puntuals». De fet, una escola de la Conca de Barberà va trobar-se aquest setembre que no podia obtenir el gel, tot i que la majoria no han tingut problemes. Contràriament al que ha succeït en països com ara el Brasil, on en menys d'un mes va multiplicar-se per deu el preu dels productes antisèptics, des de José Collado SA asseguren que «no s'ha aprofitat la situació per especular». Les farmàcies poden establir el preu que vulguin.

El gel és el producte antisèptic que té més sortida, perquè queda més retingut a la mà, tot i que les locions incorporen dispensadors. A aquestes fórmules s'hi afegeix les tovalloletes impregnades de solució hidroalcohòlica. Maduell recalca, però, que el més important per evitar el contagi de la grip A és «fer una neteja més acurada» de les mans «amb aigua i sabó normal» i rentar les superfícies en contacte amb les mans.

Mesures a les aules

Les escoles han d'adoptar les mesures fixades en el protocol del Departament d'Educació i Salut que estableixen la utilització de mocadors de paper d'un sol ús per eixugar-se les mans i la neteja i desinfecció regular del material que els alumnes utilitzen amb freqüència. A més, diverses escoles ja han informat els pares que si un escolar té febre a classe, se l'aïllarà en una aula amb un professor amb mascareta. A més, n'informaran a totes les famílies de l'aula perquè observin si els seus infants presenten símptomes i, si és així, no poden dur-lo a classe. El conseller d'Educació va assegurar ahir, que no es plantegen clausurar aules com s'ha fet a França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Tarragona adjudicarà el contracte de la brossa a Urbaser un cop exclosa l’empresa guanyadora

Tarragona

Confirmen un cas del virus de la Llengua blava en una explotació ramadera

vilademuls
GIRONA

Presenten la 18a edició dels Premis E-TECH de noves tecnologies

GIRONA
SERVEIS

Renfe afegeix una freqüència de l’AVE al Camp de Tarragona a les 11 del matí

Perafort-La Secuita
CULTURA

La biblioteca García Márquez de Barcelona tancarà tres setmanes per arreglar “desperfectes”

Barcelona
SOCIETAT

Mataró obre l’oficina contra les ocupacions conflictives pactada amb el PP

MATARÓ
SOCIETAT

Tortosa anuncia la I Fira Internacional d’Espectacles de Recreació Històrica

Tortosa

Recreen una casa del poblat ibèric del Turó Rodó

lloret de mar
Medi ambient

Aporten sorra a les platges del Miracle i Llarga de Tarragona

Tarragona