Badalona s'adhereix a un programa de prevenció i control de l'obesitat per als escolars de 3 a 12 anys

El seguiment es farà en tots els centres que ho sol·licitin

Badalona serà un dels 40 municipis de l'Estat espanyol en què la Fundació Thao desplegarà el seu programa de prevenció de l'obesitat infantil. A la ciutat es calcula que uns 20.000 nens d'entre 3 i 12 anys es podran beneficiar dels avantatges d'aquesta iniciativa, que serà finançada per l'Ajuntament i la Fundació DKV Joventut. A totes les escoles que s'hi adhereixin, tant públiques com concertades, un equip de professionals controlaran anualment el pes dels infants, i hi promouran dietes i hàbits de vida saludables. El primer trimestre, per exemple, les escoles rebran informació sobre els làctics.

A més, Badalona serà la primera ciutat en què es controlarà regularment la circumferència de cintura dels infants, un procés clau per prevenir determinades malalties. A l'Estat espanyol es calcula que un 22,8% dels nens tenen un excés de pes, un 10,7% dels quals són menors obesos; unes xifres força extrapolables a Badalona.

L'adhesió de Badalona al programa Thao va tenir lloc ahir, amb la presència de l'alcalde, Jordi Serra (PSC), el president del Joventut del Club Joventut Badalona, Jordi Villacampa, i el president de la Fundació Thao, Enric García, entre altres personalitats.

El coordinador nacional del programa, Rafel Casas, va alertar que el creixement de l'obesitat infantil correspon a un dels problemes més greus de salut que estan marcant el present i el futur. A Badalona i a tots els altres municipis adherits a aquesta iniciativa, que és pionera a Europa, hi ha la voluntat de posar fre a la situació. A més de treballar amb els infants, també s'engegaran activitats adreçades a la resta de la comunitat educativa i, a mig termini, a altres col·lectius de la ciutat que també poden millorar els seus hàbits alimentaris, com ara la gent gran o els grups de dones, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.