Salut

Protesta a Deltebre pel nou servei d'ambulàncies

Un centenar de persones van donar suport ahir a la plataforma crítica amb la reestructuració del servei feta per la Generalitat

Les crítiques se centren en la supressió de dos vehicles nocturns

Un centenar de persones van donar suport ahir a la plataforma Salvem les Ambulàncies de les Terres de l'Ebre durant la mobilització que es va dur a terme al pont lo Passador, entre Sant Jaume i Deltebre, per criticar la supressió d'alguns serveis arran de l'entrada en funcionament de la nova gestió. El model actual va començar a treballar dilluns al territori i ha implicat l'eliminació de dues ambulàncies nocturnes, l'una a Amposta i l'altra a Sant Jaume, decisió que ha estat criticada, perquè, segons argumenten els integrants de la plataforma, impedeix l'assistència en menys de 20 minuts en alguns punts tal com estableix l'Organització Mundial de la Salut.

Tot i que la concessionària ha iniciat l'activitat, el col·lectiu no afluixa i manté les actuacions de protesta. “Creiem que els ciutadans de les Terres de l'Ebre han de tenir la mateixa cobertura que els d'altres zones i amb aquesta reestructuració ho veiem complicat”, va denunciar Josep Vidiella, membre de Salvem les Ambulàncies. La plataforma continua responsabilitzant el Departament de Salut de la pèrdua dels dos vehicles nocturns i va reiterar durant la protesta d'ahir que localitats aïllades, com poden ser alguns municipis del Montsià i de la Terra Alta, queden “desprotegides” amb aquests nous criteris.

Amb tot, els integrants de la plataforma van recordar que l'entrada en vigor de la nova empresa gestora ha permès, finalment, salvar el servei nocturn d'Alcanar, vehicle que no va estar assegurat fins a última hora. “Fins fa res no sabíem si mantindrien aquesta ambulància, i és necessària per cobrir la zona durant la nit”, va explicar Artur Giménez, membre de la plataforma.

Durant aquests dies de debat per la posada en marxa del nou servei, no tot han estat crítiques contra la reestructuració. El personal sanitari que treballa en el Sistema d'Emergències Mèdiques ha valorat positivament les millores introduïdes en els nous vehicles. Tot i això, durant la mobilització d'ahir van voler recordar que la incorporació de les últimes tecnologies en el camp de la medicina no serveix de res si l'assistència no aconsegueix arribar a temps.

LA FRASE

Els ciutadans de les Terres de l'Ebre han de tenir els mateixos drets assistencials que els d'altres zones
Josep Vidiella
Plataforma salvem les ambulàncies

Moció del ple a favor de mantenir les dotacions

El ple comarcal del Baix Ebre va aprovar divendres una moció per donar suport a les reivindicacions de la plataforma Salvem les Ambulàncies al territori. La proposta va tenir el suport de tots els grups polítics, que es van mostrar favorables a reforçar el servei a les localitats més afectades, com Amposta i Sant Jaume. En aquest sentit, el president de l'ens comarcal, Dani Andreu, va destacar que les millores tecnològiques del servei són evidents, però cal
no oblidar que amb la reestructuració hi ha hagut zones que han resultat perjudicades per la reducció del nombre de vehicles.

Tot i la unanimitat, els consellers del grup de Convergència van voler puntualitzar que l'actual servei disposa de les mateixes dotacions, encara que han estat redistribuïdes, i que fins i tot hi ha més personal sanitari. El portaveu de la formació, Joan Pere Gómez, va voler destacar que “la nova concessió ha introduït sis metges més i manté el nombre de vehicles d'assistència que hi ha al territori”. Gómez va demanar paciència als veïns i va instar el servei
a “polir deficiències si cal d'aquí a un temps”. El conseller i alcalde de Paüls, Enric Adell, va respondre que “l'assistència no es pot sotmetre a un període de prova perquè amb les vides de la gent no es poden fer assajos”. La localitat d'Adell és una de les afectades per la supressió del vehicle de Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

La Creu Roja detecta un estancament en l’entrada d’usuaris vulnerables

Tarragona
GIRONA / CASSÀ DE LA SELVA

CCOO denuncia que l’ICAM dona l’alta laboral en processos de recuperació

GIRONA

Primeres actuacions del pla per millorar la seguretat i la integració de les rieres

Terrassa

S’inicien les obres per convertir La Torre en un equipament públic municipal

ripoll
Societat

El comerç serà l’element central de la Festa Modernista de Reus

Reus

Minut de silenci pel veí assassinat a l’Afganistan per part d’Estat Islàmic

girona

400.000 persones han visitat la 69a edició de Temps de Flors

girona
societat

Detenen l’autor d’un robatori violent comès en un habitatge d’Empuriabrava

castelló d’empúries
societat

Jutgen els dos camioners interceptats amb tres aparells per clonar targetes

la jonquera