Una altra avaria deixa 100.000 gironins sense llum a la Selva i al Baix Empordà

Lloret, Palamós, Platja d'Aro, Sant Feliu, Santa Cristina i Tossa van quedar parcialment a les fosques a última hora

Quan la majoria de poblacions confiaven haver deixat enrere la foscor de l'última setmana des de la forta nevada de dilluns passat, els principals municipis del Baix Empordà i la Selva van veure com tornaven a quedar-se sense subministrament elèctric. Al voltant de les set de la tarda, l'apagada va ser generalitzada en els municipis més grans d'aquestes dues comarques, i va deixar de nou a les fosques prop de 100.000 persones. La companyia va treballar per intentar restablir el subministrament des del moment en què va es produir la nova apagada i ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, hi havia 20.000 persones sense llum. La mateixa companyia admetia que l'avaria provocada per la caiguda d'uns cables d'aquesta línia de 110 kW podria allargar-se fins ben entrada la matinada.

Aquest episodi incrementa la indignació i acaba d'esgotar la paciència d'alcaldes i ciutadans gironins, que des de la nevada d'ara fa una setmana han vist com els problemes persistien amb el pas dels dies i que encara falten jornades per tornar a la plena normalitat. L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, admetia que «les línies són provisionals, hi ha generadors funcionant i hem d'estar alerta i fer un ús racional de l'energia».

3.300 abans del tall

Abans que saltés aquesta línia d'alta tensió, la situació s'anava normalitzant i, a mitja tarda, Protecció Civil quantificava en unes 3.300 les persones que continuaven sense llum, bàsicament a urbanitzacions i sectors aïllats de municipis com ara Llagostera, Cassà, Viladasens, Llambilles, Maçanet de la Selva, Massanes, Calonge i Pals. En total, hi havia 27 pobles que es trobaven parcialment sense llum, entre els quals també Tordera i Sant Cebrià de Vallalta. L'alcalde de Cassà, Carles Casanova, admetia la desesperació de les famílies que feia gairebé una setmana que no tenien llum. «Molts d'ells, per feina, tenen generadors, i altres van a cases de familiars per suportar-ho», explicava. En el mateix sentit, Ramon Soler, de Llagostera, lamentava que molts veïnats continuessin sense llum. «No es pot aturar, perquè tothom és igual d'important, i cal que la llum arribi a urbanitzacions i nuclis disseminats», alertava Soler, perquè no s'abaixi la guàrdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.