Educació

L'IES de l'Ebre serà un dels quinze centres integrals de formació professional de Catalunya

Es crearà un consell social per formar segons la demanda del sector productiu

Tot i que la candidatura per incorporar-se a la xarxa FP.Cat l'ha de presentar l'IES de l'Ebre, la directora dels serveis territorials d'Educació, Marian Rojas, i el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, van donar ahir per fet que aquest centre serà un dels quinze de Catalunya que el curs vinent oferiran formació professional inicial, ocupacional i contínua. Així ho van explicar als representants sindicals en una reunió de la comissió de seguiment del pla d'iniciatives per al desenvolupament de les Terres de l'Ebre. Actualment ja hi ha en funcionament vuit instituts d'aquestes característiques, un dels quals és l'IES Comte de Rius de Tarragona.

Tots els centres de la xarxa FP.Cat disposaran d'un consell social amb participació dels agents econòmics i socials més representatius i dels ajuntaments. «Adequarem les unitats formatives a la demanda del sector productiu», va explicar Rojas. Així, entre les funcions del consell social hi haurà la d'establir les directrius del pla de centre, planificar i fer el seguiment de les activitats, detectar les necessitats formatives del sector i avaluar periòdicament els resultats del centre. «Una empresa podrà demanar formació específica per als seus treballadors», va assenyalar Rojas, que va detallar que l'objectiu d'aquests centres integrals és «flexibilitzar» el sistema educatiu i validar la formació reglada. «Si millorem la formació dels treballadors s'incrementaran les possibilitats d'inserció», va dir.

Pla d'industrialització

Sindicats, patronals i representants del govern es reuniran dimarts de la setmana que ve per decidir a què es destinaran els vint milions d'euros del pla d'industrialització, una inversió que rebran les Terres de l'Ebre per part del govern de l'Estat i la Generalitat per compensar la pèrdua de llocs de treball del darrer any, especialment pel tancament de la multinacional Lear a Roquetes, que ja ha deixat 400 persones a l'atur (la fàbrica tancarà definitivament les portes a l'abril).

D'altra banda, el subdirector general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, Lluís Rodríguez, es reunirà avui amb les administracions locals promotores de vivers d'empreses per impulsar la creació d'un ens de promoció econòmica territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.