El consell escolar de Girona critica que no es faci un nou institut i que es creïn «bonys»

L'òrgan educatiu reclama des de fa anys un altre centre de secundària per resoldre la greu saturació que hi ha

El portaveu de la comissió de planificació, Albert Quintana, va admetre ahir en la sessió plenària del CEM que la notícia que Girona no tindria un altre institut el curs que ve es va rebre «com un gerro d'aigua freda», sobretot tenint en compte que ja fa anys que es reclama de manera pública i en el curs anterior ja s'havia fet extensiu a la taula mixta de planificació amb el Departament d'Educació.

En la queixa del CEM també s'argumenta que malgrat la negativa de fer un nou institut, el creixement del nombre d'alumnes obligarà a crear dos grups de primer d'ESO per assumir la demanda, cosa que es coneix popularment com a bonys. La comissió de planificació va recordar les disfuncions que provoquen en els centres aquests bonys i va dir: «Costa d'entendre que no es resolgui, en especial quan ja ho havíem demanat.»

Domeny, just de temps

L'alcaldessa i presidenta del CEM, Anna Pagans, va avançar que les obres del nou edifici de Domeny van just de temps, segons els ha informat Educació. Malgrat tot, esperen tenir-lo a punt per poder començar el curs al nou edifici.

Envien material didàctic a cent instituts gironins perquè treballin una orientació laboral no sexista

N.a

Els departaments de Treball i Educació han enviat a més de cent instituts gironins material didàctic per treballar, pel que fa a la tutoria i també a les aules, una orientació laboral no sexista. Mònica Geronés, de Treball, va explicar ahir que el primer que es vol fer evident als joves és que l'opció laboral no és realment lliure, sinó que continua estant condicionada per un seguit d'estereotips socials lligats al sexe dels aspirants i que es troben en el seu subconscient. I és que si bé s'ha avançat en temes de coeducació, les dades posen en relleu que els nois aposten més per estudis tècnics i les noies opten per estudis d'humanitats, ciències socials i de la salut. El projecte Ni és ni menys es va presentar ahir en el marc de la fira Expo Jove de Girona i arribarà a més de 10.800 alumnes de la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.