Alternatives a l'aturada convencional

No tothom va secundar la vaga o aturada convencional de l'activitat docent. Els professionals de l'ensenyament d'alguns centres van optar per vies alternatives per expressar el seu rebuig a la política d'Educació. Els més originals van ser els de l'IES-SEP La Garrotxa d'Olot i els de la Farga de Salt.

Una quarantena de professors de l'IES olotí van enfilar-se al teulat de la biblioteca –ja ho havien fet dissabte passat– i van protestar tapant-se la boca amb un mocador i aixecant el dit en al·lusió a la nul·la voluntat del departament d'escoltar el seu parer respecte a les propostes de la LEC. Un dels portaveus, Xavier Ruscalleda, va explicar i després llegir un manifest als alumnes que s'havien congregat al pati per seguir la protesta que també estaven en contra de la convocatòria dels sindicats –«més preocupats a calibrar el grau de suport que tenen que no pas a solucionar els problemes del sector», va llegir–. Hi va afegir que la vaga s'ha de reservar quan les vies de diàleg entren en via morta i va reafirmar el rebuig global a la política d'Educació, que va qualificar d'erràtica i confusa. Segons ell, i d'acord amb el manifest, el departament no afronta qüestions fonamentals com ara la ràtio insostenible a l'aula, les dificultats per atendre la diversitat creixent i la inversió desequilibrada entre recursos humans i materials. Al Verntallat, a la Vall d'en Bas, els mestres van fer classe però van fer arribar una carta als pares en què mostraven el seu descord amb l'aplicació de la LEC, i van penjar una pancarta reivindicativa.

A Salt, a l'escola La Farga, el claustre va decidir no fer vaga, tot i donar suport a la mobilització. Van preferir mostrar les seves reivindicacions després de classe, portant les aules al carrer. Al passeig de la Vila hi van fer tallers de música, de llengua catalana, de maquillatge, de contes, d'anglès... Fins i tot hi havia el Racó de Pensar, però estava permanentment ocupat per un ninot amb la cara del conseller Maragall. La directora de la Farga, Gemma Boix, va explicar que respectaven el dret de vaga i que tres mestres dels 43 que tenen n'havien fet. Aquests mateixos mestres vaguistes també eren a les activitats de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles