El govern valencià vol limitar l'extensió de l'ensenyament en català en els programes d'incorporació progressiva a una sola assignatura

La mesura, qualificada per STEPV de «nova agressió» s'insereix en un decret sobre les direccions dels centres

La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana ha presentat un esborrany de decret sobre el sistema d'elecció, nomenament i cessament de les direccions dels centres educatius que inclou una disposició final que, sense tindre res a veure amb la resta del decret, modifica l'extensió progressiva del valencià com a llengua d'ensenyament a partir de tercer curs de primària. Actualment, els programes d'incorporació progressiva (PIP) estableixen que la matèria de Valencià i, com a mínim, Coneixement del medi s'impartiran en valencià. Però la proposta de modificació pretén substituir aquest mínim de matèries en valencià al màxim possible de matèries que s'impartiran en aquesta llengua.

Textualment, la disposició final diu: «En els centres situats en els territoris de predomini lingüístic valencià, a tenor del títol cinqué de la Llei 4/1983, i a l'objecte d'afavorir un ensenyament adequat al medi sociocultural s'impartirà com a màxim, a més de l'àrea valencià: Llengua i Literatura, una àrea no lingüística en valencià a partir del tercer curs de l'educació primària».

STEPV, que ha denunciat aquesta modificació, considera que «les conseqüències són molt greus», ja que molts centres amb PIP que imparteixen més matèries en valencià a més d'aquestes dues, hauran d'impartir-les a partir del curs que ve en castellà, «fet que atempta contra la filosofia dels PIP, pensats per a estendre progressivament l'ensenyament en valencià a més matèries».

El sindicat ha recalcat que la proposta «forma part de l'estratègia de la Conselleria d'Educació de marginar el valencià en l'ensenyament», com és la negativa a autoritzar nous programes en valencià (PEV) demanats pels centres malgrat complir tots els requisits legals.

«Si la Conselleria manté aquesta disposició final i no atén les peticions de STEPV i de la resta de sindicats de retirar-la, estaríem davant d'una nova agressió a l'extensió de l'ensenyament en valencià», ha manifestat el sindicat en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella