Educació

Els CAP, tranquils

Molts centres d'assistència primària van fer les consultes previstes. Un 15% dels centres educatius públics de Barcelona van fer vaga

Tot estava molt tranquil ahir a primera hora al CAP del Barri Vell del carrer Comerç, i, segons les dades de final de la jornada de vaga d'ahir, aquesta tranquil·litat es va repetir en la majoria dels centres sanitaris barcelonins. El fet que els representants sindicals del col·lectiu de metges (Sindicat de Metges) i el de les infermeres (SATSE) ja haguessin anunciat que es desmarcaven de la convocatòria de CCOO i UGT va fer que els facultatius tinguessin llibertat per decidir si seguien o no l'aturada d'ahir.

Així doncs, a les consultes externes dels hospitals i als ambulatoris la vaga es va notar sobretot en el sector dels treballadors administratius i auxiliars, que sí que van fer vaga de manera majoritària. Això es va traduir en el compliment de la majoria de consultes però amb la impossibilitat, en la majoria de casos, de demanar hora per a consultes futures i també de fer-se segellar les receptes. Malgrat aquestes limitacions, els usuaris que ahir eren al citat CAP estaven tranquils perquè els havien assegurat que serien atesos.

A l'hospital Vall d'Hebron, l'únic fet que va alterar la normalitat va ser una concentració d'un centenar de metges i infermeres, que van protestar durant uns 20 minuts contra la retallada de sous als funcionaris.

Pel que fa al sector educatiu, fonts del Consorci d'Educació de Barcelona van assegurar ahir que el seguiment de la vaga als centres educatius que depenen d'aquesta entitat, és a dir, els d'ensenyament públic de primària i secundària, es va situar en el 15%, una xifra lleugerament superior a la mitjana de Catalunya. Pel que fa als treballadors dels serveis centrals del Consorci, d'un total de 190 persones, n'hi van haver 4 que no van anar a treballar.

Aquestes dades es contradiuen amb les dels sindicats, ja que segons va avançar ahir CCOO, en el sector de l'ensenyament públic, als centres de Barcelona de primària i secundària, la vaga va afectar el 65% dels centres educatius. A l'ensenyament concertat, el seguiment va ser d'un 10% dels centres, xifra que segons el sindicat CCOO «és un èxit perquè la coacció ha estat brutal». A les universitats barcelonines, el seguiment es va situar, segons les mateixes fonts, en un 85%, mentre que a les escoles bressol, es va superar el 65%.

En alguns casos, els centres educatius es van afegir a la vaga convocant actes de protesta però sense secundar l'aturada. Per cobrir les absències de mestres i professors en vaga, molts directius escolars van haver d'optar per redistribuir els docents que sí havien anat als centres entre les diferents classes. D'altra banda, la proximitat de les proves d'accés a la universitat (PAU), que comencen aquest matí, va fer que molts alumnes de secundària, que ja han fet els exàmens finals, optessin per estudiar des de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA