Educació

educació

Campanya per evitar portes obertes a escoles sense cap visitant

“El curs passat no va venir cap família a les portes obertes”. Aquesta és l’experiència d’un centre educatiu de Montcada i Reixac que amb d’altres 79 escoles i instituts d’arreu de Catalunya s’han sumat a la campanya Aquí comença tot que intenta cridar l’atenció de les famílies del seu entorn perquè evitin “prejudicis” i els visitin per conèixer els seus projectes educatius, ara que comença el procés de preinscripció a infantil, primària i secundària.

La campanya està promoguda per la Fundació Secretariat Gitano, l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya), el Col·lectiu d’Escoles contra la Segregació i la Fundació Bofill i busca alertar sobre “el fenomen de les portes obertes desèrtiques” que viuen “multitud de centres” que sovint tenen més proporcions d’alumnes de famílies amb pocs recursos econòmics. Segons denuncien en un comunicat, les jornades de portes obertes acostumen a ser “decebedores” per la poca assistència i reivindiquen que molts d’aquests centres, on s’hi escolaritzen més de 30.000 alumnes, tenen “projectes pedagògics potents” que queden invisibilitzats.

Les entitats lamenten que el fenomen es doni arreu de Catalunya i consideren “constata que hi ha un problema sistèmic que les administracions han de resoldre”. També posen el punt de mira en els ajuntaments, que consideren tenen un rol “fonamental” i que consideren han de disposar d’una oficina municipal d’escolarització, garantir que les portes obertes no coincideixen o fer xerrades informatives per trencar estereotips abans de la preinscripció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia