Educació

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

La Universitat de Vic– Universitat Central de Catalunya ha investit avui doctor honoris causa l’artista i poeta Perejaume, en reconeixement a la seva trajectòria artística i el seu compromís amb la cultura catalana, la llengua i el territori. La cerimònia s’ha desenvolupat en una Aula Magna plena en què Perejaume ha estat acompanyat per membres de la comunitat universitària, familiars i amics. En el seu discurs d’acceptació, Perejaume ha fet una oda al camp i ha posat en valor la relació simbiòtica entre la terra i la paraula. Es tracta de la primera vegada que la UVic-UCC reconeix una persona de l’àmbit artístic i plàstic. “He fet les obres tal com les obres m’han fet a mi, ni més ni menys. I les he fetes procurant d’adherir-me a unes maneres pagèsiques i líriques d’habitar el món que he après de la gent, els llocs i l’obra feta que m’hi he trobat”, ha assenyalat Perejaume. L’artista també ha parlat de la identificació entre terra i paraula i la seva estreta relació.

La investidura de Perejaume com a doctor honoris causa va ser una proposta sorgida de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia de la UVic-UCC.

La cerimònia ha estat presidida pel rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, i també hi ha estat present el president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS) i membre del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes), Josep Arimany. Una representació del Cor Jove Nacional de Catalunya ha interpretat diverses peces musicals. L’acte ha acabat amb el tradicional cant de l’himne universitari ’Gaudeamus igitur’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.