Educació

Entitats i empreses tenen planificada l'oferta per la setmana blanca escolar, que ja es promociona a Internet

S'han organitzat casals i diferents activitats, adreçades a escoles i famílies

Algunes cases de colònies ofereixen opcions a mida amb preus molt diversos

La incertesa també ha agafat per sorpresa algunes entitats i empreses que ja tenen planificades les activitats per la setmana blanca. La Fundació Esplai Girona, entitat educativa que té com a finalitat promoure el món de l'esplai i l'educació en el lleure a les comarques gironines, n'és un exemple. Aquesta entitat disposa d'una oferta de casals per a la setmana blanca, amb preus que van dels 68 als 135 euros per participant. Aquesta oferta ja es pot trobar a la seva plana web i inclou un apartat per a associacions de mares i pares d'alumnes i per a escoles s'organitzen casals als locals de l'escola o en un equipament municipal, de matí i tarda o tot el dia, per a nens d'entre 3 a 12 anys. També hi ha un altre apartat destinada a les famílies. En aquest cas l'oferta de la fundació és d'una setmana de colònies a Els Arcs, a Santa Pau, amb activitats de natura i aventura al Parc Natural de la Garrotxa, adreçades a nens i nois d'entre 6 i 16 anys. El preu, de 250 euros per participant, inclou allotjament, manutenció, activitats, equips de monitors 24 hores i desplaçament en autocar des de Girona. Des de la gerència de la Fundació es valora de manera negativa aquesta incertesa que hi ha actualment al voltant d'aquesta setmana, tot i que s'afirma que “ja s'intuïa” que això podia passar.

Altres entitats i empreses de les comarques gironines també tenen preparada una oferta àmplia d'activitats. Una d'aquestes empreses és Girolleure, que ja té emparaulats cinc casals per organitzar a diferents escoles de Girona, Sant Joan les Fonts i Banyoles, segons van explicar els seus responsables.

Algunes cases de colònies ja han manifestat que esperen compensar amb la setmana blanca la caiguda de reserves produïda per la protesta dels mestres arran de l'anunci de la supressió de la jornada intensiva del juny. L'anul·lació de sortides i colònies va provocar les queixes del sector. Tot i que el Departament d'Educació va fer marxa enrere i les escoles poden tornar a fer jornada intensiva, les colònies que es contractaven els primers mesos de l'any ja s'han perdut. Moltes escoles han anunciat als alumnes que tornaran a fer sortides i colònies, però durant el primer trimestre el sector s'ha vist afectat per la polèmica produïda.

LES FRASES

S'han presentat projectes a les escoles i amb algunes ja tenim emparaulades les activitats
Montse Soria
SÒCIA DE L'EMPRESA GIROLLEURE
Ja fa temps que tenim diferents propostes i ja hi ha inscripcions fetes
Maria Solés
DIRECTORA DE LA FUNDACIÓ ESPLAI GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.