Educació

RUBÍ

L'escola 25 de Setembre no serà un institut escola

Ensenyament diu que l'institut que es farà al costat serà independent del centre

El professorat i l'AMPA creuen que és un pas enrere i han escrit a la consellera

L'escola 25 de Setembre finalment no esdevindrà un institut escola per a alumnes de 3 a 16 anys. L'antic Departament d'Educació li havia encarregat el projecte de ser un centre integrat per a alumnes de primària i secundària, i per això s'havia convertit en una escola de tres línies. Amb el canvi de govern, però, i quan falten pocs dies perquè comencin les preinscripcions –del 14 al 25 de febrer–, Ensenyament va comunicar a la directora, Carme Gomà, que es replantejava la iniciativa, amb la qual cosa l'institut que es farà al costat serà totalment independent.

“El curs que ve, les classes lliures de l'escola assumiran els primers alumnes de l'institut mentre aquest no es construeix; amb el canvi, aviat ens enviaran un nou equip directiu que treballarà en paral·lel”, explica Gomà, que, conjuntament amb el professorat i l'AMPA, ha enviat una carta a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau: “Fa 5 anys que treballem en aquest projecte de continuïtat. Satisfà les expectatives de les famílies i dels professionals, per la possibilitat de millora amb el treball conjunt entre primària i secundària. No entenem, perquè tampoc se'ns ha explicat, com és que 13 dies abans de la preinscripció s'atura el projecte”, destaquen en l'escrit, en què es reconeix una “sensació de falta de respecte” cap a la tasca docent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.