Educació

badalona

Les noves escoles de Bufalà i de Ca l'Arnús, a la corda fluixa

L'Ajuntament ignora per què la Generalitat no ha donat encara el vistiplau a la construcció d'aquests dos centres, que s'havien d'estrenar el curs que ve

També lamenta que Ensenyament ajorni l'institut escola Baldiri Reixac

Pendent de la Generalitat. Així es troba des de fa setmanes la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. Ho està perquè, segons va explicar ahir el màxim responsable educatiu de la ciutat, el regidor Josep Duran (PSC), el govern local encara no sap què passarà amb la construcció de dues escoles que l'anterior executiu català va garantir que entrarien en funcionament el curs que ve, tot i haver-les aprovat l'any passat amb un any de retard. Les escoles en qüestió són la que s'ha de fer al carrer de la Ciència, al barri de Bufalà, i la que s'ha d'enllestir al parc de Ca l'Arnús.

En el primer dels casos, el nou edifici escolar –anomenat ara per ara Bufalà II– ha de servir per tancar els mòduls prefabricats –situats al costat de l'escola Bufalà– on des de fa dos cursos fan classe els infants. Segons la darrera previsió, el centre havia d'entrar en marxa un cop començat el curs vinent, però “no més enllà del gener de l'any que ve”. Aquesta previsió, però, és ara a la corda fluixa, perquè tot i que l'obra està fins i tot adjudicada els treballs encara no han començat. “Fa setmanes que esperem respostes del nou Departament d'Ensenyament, però no en rebem”, explica Duran, abans d'assegurar que fins i tot s'ha demanat una trobada de l'alcalde, Jordi Serra (PSC), amb la consellera del ram, Irene Rigau (CiU), per conèixer el futur d'aquestes construccions, “signades i dotades de pressupost”. La “incertesa” que denuncia la regidoria es manté, tot i que dilluns que ve s'obre la preinscripció escolar. Així, i en aquest sentit, si la Generalitat confirma les pitjors previsions –ahir no va ser capaç d'informar-ne–, tot plegat obligarà a trobar-hi espais per encabir-hi un altre grup de P-3. Traslladar a l'escola Bufalà el menjador que ocupa un dels dos mòduls que hi ha és l'opció preferida per guanyar espai.

Pel que fa a la nova escola de Ca l'Arnús –que ha d'assumir els alumnes de l'escola Lola Anglada perquè aquesta es rehabiliti–, també és molt negra la possibilitat que entri en funcionament totalment el setembre que ve. Fa temps que es va acabar una primera fase d'obres, però pel que fa a les dues restants les obres haurien d'haver començat fa un mes i no han començat. A diferència del que passa a Bufalà, el retard en aquest projecte no preocupa tant la regidoria, ja que amb la part de centre que ja s'ha construït es creu que hi ha prou espai per als alumnes.

Sense institut escola

D'altra banda, el govern local també ha quedat “estupefacte” per la decisió de la Generalitat d'ajornar l'institut escola Baldiri Reixac, previst per al curs vinent. “Hem treballat fort per tenir a punt l'espai, incloent-hi el trasllat d'una escola d'adults, i ara ho aturen sense saber per què, tot i tenir-ho signat”, lamenta Duran.

LA XIFRA

2
cursos
fa que estudien en mòduls prefabricats els alumnes de la futura escola Bufalà II de Badalona.

LA FRASE

No hem de dubtar que la Generalitat complirà uns acords pactats..., però tenim incertesa
Josep Duran
regidor d'educació de badalona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.