Educació

educació

Mataró no vol renunciar a cap de les escoles ja planificades

La preinscripció per al curs vinent, en què hi haurà nou línies més de P3, comença dilluns

El mes de setembre es tancarà l'escola Menéndez y Pelayo i els alumnes que hi quedaven es traslladaran al Montserrat Solà

L'Ajuntament de Mataró té planificada per als tres anys vinents l'obertura de, com a mínim, quatre centres educatius nous: l'escola Joan Corominas, el centre que s'ha de fer al carrer de Maragall –al barri de Cerdanyola–, el canvi d'edifici de l'Angeleta Ferrer i la construcció de l'institut escola de la ronda de Rafael Estrany, a Rocafonda. La regidora d'Educació, Conxita Calvo (ICV-EUiA), va explicar ahir que amb el govern anterior aquesta previsió havia quedat recollida en els diferents convenis de col·laboració signats, però ara per ara no sap si es podrà complir. I és que la tisorada de la Generalitat en les inversions podria endarrerir, en el millors dels casos, alguns dels projectes, que la regidora considera que són “urgents” i “necessaris”. Calvo confia poder consensuar la planificació amb el nou director dels serveis territorials del Maresme i Vallès Oriental, que encara s'ha de nomenar, però no amaga certa incertesa.

Mentre això no passa, dilluns s'obre el període de preinscripció per al curs vinent, que en el cas de Mataró aporta novetats importants. D'una banda, i tal com ja s'havia anunciat, s'obriran nou línies més de P3 a nou centres públics per donar resposta a l'alta natalitat que hi va haver el 2008 i evitar “que cap nen es quedi sense plaça”. L'altra novetat serà la inauguració de l'escola d'educació especial L'Arboç i la fusió de dos centres de primària. Així, els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè del Menéndez y Pelayo, que es tancarà, es traslladaran al Montserrat Solà. La regidora confia que, malgrat l'elevat nombre d'alumnes de P3, es mantingui el percentatge de famílies que obtenen la plaça que van escollir com a primera opció, que oscil·la entre el 82% i el 85%.

Pel que fa a secundària, l'oferta es manté, i els 1.177 joves que estan cursant sisè s'encabiran en una de les 44 línies de primer d'ESO que s'ofereixen. Conxita Calvo va avançar que si fins ara els creixements s'experimentaven, sobretot, a les escoles, a partir del curs 2012/2013 els centres on augmentarà substancialment el nombre d'estudiants seran els instituts. En una primera aproximació, s'apunta que faran falta, com a mínim, 75 places més de primer d'ESO. “Això ens obligarà a incrementar la capacitat d'alguns centres”, va manifestar la regidora, que aposta per fer servir la mateixa fórmula que ara s'ha utilitzat per donar cabuda als 1.746 infants que s'han d'escolaritzar a P3.

Frau en la preinscripció

Conxita Calvo també va apuntar que en el procés de preinscripció i matriculació de l'any passat es van detectar tres casos de frau de famílies que van falsejar algunes dades per tenir millor puntuació en l'adjudicació d'una plaça escolar. El nombre d'incidents, però, s'ha reduït respecte a l'any anterior, en què es van detectar cinc casos.

LA XIFRA

9
grups més de P3. Els infants que comencen l'escola disposaran de 68 línies, nou més que l'any passat

LA FRASE

Tenim planificades les necessitats immediates per al curs vinent i per a un horitzó de tres anys
Conxita Calvo
regidora d'educació (ICV-EUiA)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.