Les famílies reclamen que es construeixin més equipaments

Sant Martí i Sant Andreu han vist augmentar considerablement la seva població

Des de l'any 1998, la població del districte de Sant Martí ha augmentat en uns 20.000 habitants. Així, el primer de gener de 1998 hi havia 205.468 habitants, mentre que el 2008 se'n van registrar 226.429. Des del 1999, al districte s'hi han construït 6 centres públics d'ensenyament infantil i de primària, fet que implica que s'ha augmentat l'oferta d'educació pública a P3 en 300 places. A més, aquest any se n'ha estrenat un altre i es preveu que, abans del 2011 n'hi hagi dos més.

És evident, doncs, que les necessitats de places escolars a la zona han evolucionat de manera accelerada i que ha calgut adaptar l'oferta de places a la gran quantitat de persones nouvingudes a la zona. Aquest augment de la població pot ser un dels causants de problemes com els que hi ha hagut aquest any al barri de Poblenou, on un centenar de famílies han quedat sense la plaça que desitjaven. Segons l'administració, aquestes famílies podran escolaritzar els seus fills en centres de la zona. Però per als pares afectats la situació és ben diferent ja que, segons asseguren, no han pogut entrar ni en la primera opció demanada ni en cap de les altres que havien sol·licitat. Paral·lelament a la queixa per manca de places, els pares han fet palès la seva protesta pel tracte que han rebut per part del Consorci, el qual, diuen, no ha escoltat les seves peticions.

10.000 a Sant Andreu

A Sant Andreu, el creixement de la població també ha estat destacat, i ha passat, de 135.102 habitants a 145.443. Al districte s'hi han construït, en aquest període, un total de tres centres i se'n preveu la construcció d'un altre. En aquest districte, concretament al barri de Sant Andreu, hi ha hagut aquest any una seixantena de famílies que, en un primer moment, no havien aconseguit plaça. Finalment, amb la modificació de l'oferta, s'han creat dues noves línies i s'ha ampliat la ràtio en diversos centres concertats.

Els altres dos districtes on el Consorci ha hagut de fer modificacions en l'oferta han estat l'Eixample i Gràcia, districtes on la població ha augmentat en aquests deu anys en uns 3.000 habitants.

Vacants i expedients

Les llistes d'admesos es publicaran als centres educatius el 25 de maig i els dies 26, 27 i 28 de maig, les famílies a qui s'ha assignat una plaça no sol·licitada seran ateses per les subcomissions d'escolarització per si volen accedir a altres places vacants que els puguin interessar. Aquest servei, que es realitza als districtes municipals, va assignar plaça l'any passat a 380 famílies. Aquest sistema ha estat també criticat per les famílies, ja que, segons asseguren, el que arriba primer a l'oficina pot triar la plaça que més li interessa. Això ha provocat en altres anys que hi hagi cues a primera hora del matí. El període de matriculació serà entre el 8 i el 12 de juny. Fins al mes de setembre, però, el procés no es donarà per tancat ja que també es té en compte possibles infraccions de la documentació. Per aquest motiu, el Consorci ha obert durant el present curs expedient a 30 famílies, nombre que ha augmentat respecte al curs anterior, quan es van detectar onze casos. L'enduriment en el control d'aquesta casuística preveu que qui doni dades falsejades perdi automàticament la plaça encara que la irregularitat sigui detectada una vegada començat el curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA