Educació

Tarragona

L'EOI costarà gairebé dos milions menys del previst

L'adjudicació, per 6 milions, és per a l'UTE formada per Acciona i Transcornejo

Un altre pas endavant perquè el nou edifici de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona sigui una realitat després que el consell d'administració del Servei Municipal d'Habitatge i Actuacions Urbanes SA va adjudicar l'obra a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Acciona i la tarragonina Transcornejo. L'adjudicació s'ha fet per un import de 5,1 milions d'euros –amb el 18% d'IVA, uns 6 milions–, un pressupost molt inferior als 7,9 milions –amb l'IVA inclòs– amb què s'havia posat a licitació per l'administració municipal. D'aquesta manera, el cost de les obres serà d'uns 6 milions –el 18% de 5,1 milions són 918.000 euros–. La decisió es va prendre per unanimitat després que els membres dels quatre partits polítics amb representació al consistori tarragoní (el PSC, CiU, el PP i ERC) hi donessin el vistiplau, fent que un dels molts projectes que estaven encallats avanci.

Dilluns vinent, el ple aprovarà l'adjudicació de manera provisional i en breu tindrà lloc la definitiva. Un cop les dues empreses adjudicatàries signin el contracte, començarà el compte enrere. En principi, el termini d'execució per remodelar l'edifici de l'antiga fàbrica de licors Chartreuse serà de 22 mesos.

L'UTE vencedora, que ja va ser l'adjudicatària de les tasques de desmuntatge de l'Hostal del Sol durant els darrers mesos del 2010, s'ha imposat a un total de 22 empreses concursants, inicialment, i a la desena que van passar el primer tall, ara fa uns mesos. El període de licitació va començar el 9 de novembre de l'any passat i, a final d'aquell mes, també es va procedir a les cales arqueològiques del subsòl, les quals van revelar que no hi havia cap troballa substancial.

Segons les previsions, el nou centre, que substituiria l'actual emplaçament a la rambla Nova, podria estrenar les noves instal·lacions la tardor del 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala
societat

Punts lila i una línia de bus nocturn gratuït a la festa major

Lleida
salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt