Educació

tarragona

Reunió entre Diputació i Generalitat per reclamar graus a l'Escola d'Art

L'administració tarragonina demanarà “voluntat política” per implantar-hi la formació universitària

El centre estrena un programa de cursos d'estiu

La Diputació de Tarragona fa un pas endavant per tal d'aconseguir que l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT) imparteixi formació universitària, tal com altres escoles de les mateixes característiques ja fan a les altres demarcacions catalanes. El proper 7 de juny, representants de l'ens supracomarcal mantindran una reunió amb el director general de formació professional i ensenyaments especials per demanar la implantació de graus de l'àmbit del disseny i l'art també a les escoles de Tarragona i Reus. “No estem disposats que aquests centres tinguin un tractament diferent i a la baixa respecte del que tenen altres escoles semblants”, va afirmar el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé. Actualment, els alumnes tan sols poden cursar a l'EADT cicles de formació superior, però, per poder accedir als graus universitaris, han de marxar fora de la demarcació.

Ara fa uns anys, de fet, l'organisme tarragoní ja va plantejar aquesta demanda al govern, amb el suport també dels plens dels ajuntaments de Tarragona i Reus. “La Generalitat ens va plantejar una sèrie de problemes que ho van fer impossible”, va explicar Vallvé. Ara, poc temps després que alumnes i professors de disseny gràfic formessin una plataforma amb aquesta mateixa reivindicació, la Diputació torna a posar-se al capdavant de la demanda. “Creiem que sols cal voluntat política i augmentar una mica els recursos per al centre”, va assenyalar Vallvé, que hi va afegir que la Diputació “no tanca les portes” a buscar alguna fórmula “imaginativa” per posar en servei la formació universitària a l'EADT.

Per la seva banda, la directora de l'escola, Empar Escobar, va incidir en el fet que el centre té “la capacitat i les instal·lacions” per fer aquest salt.

Formació d'estiu

Mentre espera la resposta de la Generalitat, l'EADT va posar en funcionament ahir un altre vessant de la seva oferta formativa: el primer programa de cursos d'especialització d'estiu. En total, s'ofereixen vuit cursos, limitats a 15 places cadascun, sota el títol genèric Vine a la piscina, en referència al nom amb què la comunitat educativa coneix el nucli central de l'edifici de l'escola.

Aquest projecte educatiu està plantejat com una forma d'especialització i reciclatge per a exalumnes, professionals de l'art i el disseny i estudiants actuals del centre. Els cursos, que s'impartiran fins a la primera setmana del juliol, estan dirigits per professionals externs i dedicats a àmbits com ara la joieria, el disseny, la fotografia i la pintura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró