Educació

Optimisme dels alumnes gironins en els primers exàmens de selectivitat

La majoria d'enquestats pensen que aprovaran la selectivitat després dels primers exàmens

Consideren que el model implantat l'any passat, amb una prova específica, ajuda a apujar nota

L'any passat les comarques gironines van tenir el major percentatge d'aprovats

Amb nervis, però també amb optimisme. Així és com van viure ahir el primer dia de selectivitat molts alumnes de les comarques gironines. Després dels primers exàmens de llengua castellana i literatura, i llengua catalana i literatura, les valoracions que en feien eren desiguals. Mentre que alguns dels estudiants havien trobat més fàcil la primera prova, d'altres pensaven que la segona havia estat més senzilla. Molts tenen del tot clar què volen estudiar.

La majoria d'estudiants consideren que el model implantat l'any passat, amb una prova específica, ajuda a apujar nota. Alguns professors consultats, que comentaven els exàmens amb els alumnes a la sortida, van valorar les primeres proves com a “fàcils”. “Se cenyeixen molt al que hem marcat com a pautes d'estudi durant el curs”, va destacar un professor de l'institut Pla de l'Estany. L'any passat, amb el nou model, la selectivitat va registrar la xifra més alta d'aprovats de la història, amb un 94,4%, i les comarques gironines van ser capdavanteres a Catalunya, amb un 94,74%.

Dels 2.594 convocats hi va haver poques baixes i cap incidència remarcable, segons va indicar el coordinador de les proves a la UdG, Jaume Portella. Del total d'alumnes, 1.999 estaven inscrits per examinar-se a les facultats i escoles de la Universitat de Girona; 238, a Olot, i 357, a Figueres. N'hi ha dotze que provenen de l'Institut Obert de Catalunya. Aquest any, com a novetat, s'examinen 186 estudiants que han superat el cicle formatiu de grau superior i que fan la fase específica per intentar aconseguir més nota.

El coordinador de les proves a la UdG considera que en aquest apartat “no s'ha resolt bé l'accés a la universitat dels alumnes de cicles superiors”. L'any passat hi va haver crítiques perquè es va produir una forta competència entre els alumnes de batxiller i els cicles formatius per ocupar les places als graus escollits.

Una de les novetats que també inclou la selectivitat d'aquest any és la constitució d'un tribunal ordinari específic a Barcelona per a dislèctics al qual s'han desplaçat cinc alumnes matriculats a les proves i que s'havien d'examinar a la UdG. Es tracta d'una prova pilot, i se sospesa la possibilitat que l'any vinent els exàmens es puguin fer a Girona. “D'aquesta primera experiència n'han de sortir unes normes, que després seran les que s'aplicaran”, destaca Portella. Els alumnes amb aquest trastorn d'aprenentatge han seguit durant el batxillerat un pla individualitzat al seu centre. Els exàmens s'avaluaran més en funció del contingut i no tant de la forma.

Llengua estrangera, avui

Avui els estudiants estrenaran el dia amb proves d'història i història de la filosofia, que aniran seguides de les de llengua estrangera. A les comarques gironines hi ha 2.250 estudiants que s'examinen d'anglès; 63, de francès; tres, d'alemany, i dos, d'italià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA