Els espais continuaran rebent usuaris durant el juliol per facilitar les escolaritzacions al principi de curs

Els que s'hi han incorporat el maig no es derivaran als centres fins al setembre

Finalment, el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Reus han decidit deixar oberts els espais de benvinguda educativa durant tot el juliol per poder continuar rebent alumnat immigrat en tot aquest temps: «Inicialment fins i tot ens n'havíem plantejat l'obertura durant tot l'estiu però, al final s'ha descartat», explica Zacarías Henar, el director de zona educativa. D'ara i fins al juliol les famílies nouvingudes que requereixin que els seus fills s'incorporin a aquests espais ho podran fer per garantir que com a mínim una part puguin incorporar-se a l'escola ordinària a principis del curs vinent si ja han assolit els requisits necessaris per poder entrar a les aules amb normalitat, amb l'ajuda de les aules d'acollida, si és necessari. També durant aquest temps es podrà començar a fer el treball amb les famílies. De fet, la regidora d'Educació del consistori reusenc avançava ahir que coincidint amb el final de curs ja no es fan derivacions a les escoles ni als instituts de la ciutat i que totes es concentraran a partir del setembre.

Els EBE funcionaran a partir del curs vinent, però els responsables del projecte faran una valoració global del primer any de funcionament per decidir si s'hi han d'incorporar novetats, ja sigui en el funcionament del dia a dia o bé en la definició de l'edat dels usuaris que s'hi han d'acollir.

Del 3,9% al 20,4% d'immigrats

Tot i la frenada en l'arribada de nouvinguts a Reus aquest últim any, que s'explica sobretot per la situació de crisi econòmica actual, les dades dels padrons dels últims anys posen de manifest l'arribada massiva d'alumnat a la ciutat. Del 2001 al 2008 el nombre d'habitants a la ciutat ha crescut en més de 18.000 i el percentatge de persones immigrades ha passat del 3,9% al 20,4%. En els últims quatre cursos s'ha passat de 16 a 20 centres de primària per poder donar resposta a l'augment de la demanda i just aquest any s'ha estrenat un altre institut de secundària, el vuitè de la ciutat. En aquest període, del curs 2000-2001 al curs actual, s'han incorporat a les aules d'infantil i primària 2.300 alumnes nous i el nombre de grups ha passat dels 360 als 423, amb un total de 10.662 escolars matriculats en aquests moments. I és que el curs passat i l'altre la matrícula viva rondava el miler d'escolars l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto