Educació

Esquerra presentarà mocions contra el decret de plurilingüisme

També exigeixen la substitució de la llei d'ús i ensenyament del valencià per altra norma que garantisca el coneixement d'ambdues llengües oficials en igualtat de condicions

Els regidors d'Esquerra a Faura, Domènec Garcia, i a Benifairó de les Valls, Joan Vea, així com militants d'Albalat del Tarongers, han presentat sengles mocions contra l'esborrany de decret sobre el plurilingüisme de la conselleria d'Educació.

Els republicans assenyalen que són partidaris d'un model d'ensenyament plurilingüe, però “d'acord amb els criteris educatius de la psicolingüística, que vertebren els estudis des de la llengua minoritzada, el valencià”, manifesten des de la sectorial d'Educació d'ERPV.

El regidor de Faura insisteix que “si l'objectiu és realment promoure l'aprenentatge plurilingüe, totes les avaluacions de programes lingüístics afirmen que les actuals línies en valencià són el millor model des del punt de vista pedagògic i didàctic”.

Per la seua banda el regidor Vea ha exigit la substitució de la llei d'ús i ensenyament del valencià per una altra que garantisca el coneixement d'ambdues llengües.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.