Un 75% dels alumnes han demanat estudis adaptats al pla de Bolonya

En els últims anys s'han transformat un 70% de les llicenciatures en graus

L'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior, el polèmic pla de Bolonya, no representa un problema per a la major part dels nous estudiants universitaris. De fet, segons el comissionat d'Universitats, Joan Majó, les protestes d'aquest curs han estat protagonitzades per alumnes que estan enmig dels estudis universitaris. El responsable d'Universitats va recordar que, en els últims dos anys, s'han transformat el 70% de les llicenciatures universitàries, la qual cosa ha obligat molts joves a escollir els estudis adaptats: «En alguns casos no han tingut cap altra possibilitat», va reconèixer Majó, que va recordar també que durant el curs passat s'han fet sessions en diversos centres d'educació secundària de Catalunya per informar els alumnes «de les portes que obre Bolonya», va dir. Dels ensenyaments oferts, 281 són graus i 100 són no adaptats a l'EEES: 59 són diplomatures, enginyeries tècniques i títols propis de primer cicle i 41 són llicenciatures i altres estudis de primer i segon cicle.

Èxit dels estudis nous

Entre els 50 estudis més sol·licitats, n'hi ha dos de nova creació, el grau en enginyeria biomèdica de la UPC, que s'emmarca en un grau amb altres enginyeries que, totes juntes, han rebut 571 sol·licituds, i el grau en ciències biomèdiques de la UB, que ha rebut 254 sol·licituds. Altres estudis nous que han tingut bona rebuda són: el grau en biotecnologia de la UB (111 sol·licituds), el grau en arqueologia de la UAB (108), el grau en biologia ambiental de la UAB (119), el grau en ciències biomèdiques de la UAB (203), el grau en educació infantil a Manresa de la UAB (149), el grau en genètica de la UAB (156), criminologia i polítiques públiques de prevenció de la UPF (124) i International Business Economics de la UPF (205).

A partir d'ara, i pel que fa al calendari de matriculacions, del 21 al 27 de juliol començarà el període de matrícula al centre universitari. Aquells que no estiguin d'acord amb l'estudi que se'ls ha assignat, podran esperar la segona assignació i matricular-se del 3 al 8 de setembre. Del 8 al 10 de setembre es faran de nou les proves d'accés a la universitat, mentre que del 24 al 28 de setembre s'obrirà el segon període preinscripció. El 2 d'octubre s'assignaran les places de la convocatòria de setembre i del 5 al 7 d'octubre s'obrirà el període de matrícula de la convocatòria de setembre.

D'altra banda, l'adaptació dels ensenyaments a l'EEES representarà uns quants canvis en l'accés a la universitat a partir del curs vinent. Així, les persones que hagin aprovat el COU però no hagin superat les proves d'accés a la universitat (PAU) no s'hi podran inscriure a través de la convocatòria de setembre, tal com passava fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Quaranta pobles participen a la segona trobada de municipis sense fronteres

bàscara

Entra en funcionament una nova línia de bus que va a la platja

El Prat de Llobregat
Llagostera

Quarta avaria de la setmana a la xarxa d’aigua potable de la Font Bona

Llagostera

Acció de protesta contra la botiga de bicicletes a l’antic teatre Odèon

girona

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
La monarquia
Lluís Simon

‘Tornen’ els Borbons

LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona