Educació

L'institut de Puçol rep el premi d'educació pel foment de la convivència

En l'edició de 2015, el guardó ha sigut atorgat al projecte «Conviure: memòria d'un desig» de l'Institut d'Educació Secundària d'aquesta localitat de l'Horta

Este premi suposa el reconeixement a un treball intens que es porta desenrotllant en el centre durant els últims anys amb l'objectiu de proporcionar un clima agradable de convivència que al seu torn facilite el procés d'ensenyament-aprenentatge.

La concreció del projecte de l'IES Puçol se centra en àmbits com la millora de l'esforç i el rendiment, el pla d'acollida als alumnes que s'incorporen per primera vegada al centre, la formació d'alumnes en mediació escolar, l'ajuda acadèmica entre companys, la prevenció de conflictes, l'educació per a la utilització correcta de les xarxes socials, les accions solidàries de proximitat, la tutorització individual d'alumnes que necessiten un suport per motius d'integració o conductes disruptives.

Des del principi, en el projecte ha intervingut la Direcció del centre com a òrgan impulsor; l'organització de les diferents àrees de treball es du a terme per part de l'Equip de Convivència, format per nou professors que coordinen al seu torn a una bona part del conjunt de docents i un grup no menys important d'alumnes voluntaris del centre.

No obstant això, el projecte és encara més ambiciós, i aspira a vincular al conjunt de sectors de la comunitat educativa.

Una bona part de l'èxit de la convivència en el centre residix en la inversió en accions formatives per al professorat: les ponències d'experts en gestió de l'aula, prevenció de conflictes, ciberassetjament, així com els cursos de mediació escolar han sigut decisius per a crear una consciència de col·laboració per part del professorat i una unitat de criteris educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia