ICV diu al govern que no destini diners a les escoles que separen per sexe

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) va denunciar ahir, davant de l'escola Les Alzines de Girona, que el govern destina anualment 3,5 milions d'euros a les dues escoles de la demarcació que segreguen els alumnes per sexe. ICV va afirmar que aquestes escoles no garanteixen una educació amb «vocació de servei públic» i, en conseqüència, va demanar al govern que destini aquests diners a construir escoles noves. Segons dades d'ICV, l'escola Les Alzines, on només estudien nenes, rep 722.000 euros anualment, i el centre Bell-lloch, de nois, en rep 2,9 milions.

L'associació europea EASSE, que aposta pel model pedagògic d'educació diferenciada, va considerar que, amb la protesta, ICV havia fet «una ofensa greu a la tradició democràtica». «Fer una concentració de protesta davant de centenars de nens i nenes demostra que ICV ha perdut els papers i que vol imposar la seva ideologia radical», va expressar Teresa Martínez, delegada d'EASSE a Catalunya. L'associació va reclamar reaccions en aquest sentit per part de la comunitat educativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.