Serveis

Invertiran cinc milions per convertir Ca l'Agapito en centre social de la Part Alta

L'Ajuntament de Tarragona tindrà el nou complex de 2.500 m² enllestit a finals del 2012

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la tinent d'alcalde Carme Crespo van presentar ahir l'espai sociocultural i turístic de la Part Alta. El projecte va sortir de la falta d'un centre social i de reunió per als veïns de la zona.

La ubicació escollida és la plaça del Pallol, i el complex englobarà la volta i l'edifici annex, anomenat Ca l'Agapito, antic convent de les beates de Sant Domènec. Després de la remodelació de l'Antiga Audiència, aquestes construccions eren les que quedaven en pitjor estat. Aquesta situació permetrà que el nou espai cultural esdevingui la porta d'entrada per als visitants del nucli antic.

La superfície dels edificis actuals és d'uns 2.500 metres quadrats. La construcció, de cinc plantes, esdevindrà un centre de relacions cíviques al servei dels veïns i un punt de referència per als visitants. També s'estudien les propostes de muntar una cafeteria al terrat de l'edifici, des d'on es contempla tota la ciutat, i d'una zona verda al pati de l'edifici. Josep Fèlix Ballesteros va expressar el desig que, en un futur, es poguessin afegir al complex edificis annexos com els de l'Arc d'en Toda i fins a la plaça de Sant Joan. Aquestes construccions són privades, tot i que es troben molt degradades.

Es preveu que estarà enllestit a finals del 2012 i que tindrà un cost d'uns cinc milions d'euros. L'actuació, emmarcada dins del pla integral de la Part Alta, es finançarà a parts iguals entre l'Ajuntament i la Generalitat.

Construccions amb història

La volta del Pallol i les estructures annexes formen un conjunt monumental que formava part del costat occidental de l'edifici de l'antic fòrum romà. L'any 1462, els predicadors dominics van instal·lar-hi el seu convent, que havia estat situat a l'àrea de l'actual Camp de Mart. Aleshores la volta va esdevenir una església, i l'espai annex, el convent.

Uns 200 anys després, l'any 1969, un grup de religioses s'hi van establir i van fundar una nova comunitat dedicada a l'ensenyament. Des d'aquest moment, l'edifici es va començar a conèixer com el convent de les beates de Sant Domènec.

El 1950 es va començar a traslladar el col·legi, i pocs anys després un antiquari de la ciutat va adquirir l'edifici. La construcció es va començar a conèixer com Ca l'Agapito. Posteriorment va passar a ser de l'Ajuntament. /N.R.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Celler de Can Roca, un dels premiats en polítiques de recursos humans

girona
SERVEIS

Restablerta la circulació entre Tarragona i Torredembarra però amb limitacions

Tarragona
alemanya

Ja són cinc els morts en les inundacions de Baviera i Baden-Württemberg

barcelona
SOCIETAT

Protesten contra la fira de drons pels vincles amb la indústria armamentística

Barcelona

Nova campanya amb descomptes per esterilitzar animals de companyia

porqueres

Proposen les Aules Sènior de Mataró per rebre la Creu de Sant Jordi

Mataró
societat

Alerten d’un intent d’estafa simulant ser el compte oficial de la Casa Natal de Dalí

figueres
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona