Un 16% de la població té estudis superiors

El nivell d'instrucció dels catalans té una proporció significativa de població amb estudis universitaris (15,7%), dels quals prop del 7,5% correspon a població amb estudis de diplomatura i el 8,2% correspon a titulats de cicle llarg. El 2007 hi havia, però, un 1,5% de la població de més de 10 anys que no sabia ni llegir ni escriure i un 7,3% sense estudis. Un 42% de la població havia completat els estudis de primària i prop d'un 26% tenien la titulació d'EGB, ESO i batxillerat elemental. D'estudis d'FP de grau mitjà en tenia un 12,3% de la població i de grau superior, un 7%. El percentatge de població amb la titulació del batxillerat superior era d'un 6%.

Més domini del castellà

Quant al coneixement de les llengües catalana i castellana, destaca un major coneixement i domini del castellà que del català. Així, un 99% de la població de més de dos anys que viu a Catalunya entén el castellà, un 96%, el sap parlar i un 91%, el llegeix i un 89%, el sap escriure. Només no l'entén un 1% de la gent. En canvi, si bé el nivell de comprensió del català està pràcticament a l'altura del castellà (un 94%), el sap parlar menys gent (un 75,6%), el sap llegir un 73% i el sap escriure un 56%. Hi ha un 6% de la població que no entén la llengua catalana. De fet, aquestes dades no sorprenen gaire si es té en compte que, d'acord amb l'enquesta de l'Idescat, un 50% de la gent va respondre que la primera llengua parlada era la castellana i un 32%, la catalana. Que s'iniciessin amb les dues llengües alhora n'hi havia un 7,4%, i un 9%, va fer-ho amb una altra llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.