Xàtiva aposta pel cinema com a element de prevenció de les drogodependències

La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat de La Costera, la regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Xàtiva, la Fundació d'Ajuda contra la Drogadicció i la Direcció General de Drogodependències de la Generalitat Valenciana, han programat diverses activitats de sensibilització per als més joves, consistent en la projecció d'una pel·lícula determinada com a model de prevenció obert, global i flexible perquè els adolescents incorporen recursos que els permeten experimentar estils de vida satisfactoris i sans.

La pel·lícula disposa d'una guia didàctica que ha estat elaborada amb la intenció d'aportar suport pedagògic als educadors i conté un ventall d'informacions i propostes que preparen i complementen el visionat del film amb una sèrie d'iniciatives creatives que aboquen a la reflexió sobre el seu contingut.

Per als responsables de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, entre els diversos caminals que porten a l'acció preventiva, el cinema resulta una eina capaç de consolidar factors de protecció degut a la capacitat per a generar impacte emocional entre els joves i transmetre models de valors i comportaments de diversió i espais d'oci.

D'aquesta manera, els diversos centres educatius de la vila, han demanat la inclusió en el programa per poder desenvolupar a les aules, les activitats previstes per aquestes organitzacions públiques relacionades amb la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.