Societat

Prop de 1.500 joves han pujat al Bus de la Festa al Pallars Jussà

El servei, gestionat per l'Oficina Jove, ha augmentat aquest estiu un 15% respecte a l'any passat

El servei del Bus de la Festa del Pallars Jussà ha enregistrat aquest estiu un increment d'un 15% d'usuaris respecte a la temporada passada. Les dues últimes edicions del servei han suposat un repunt important en el nombre d'usuaris, i ha esdevingut, així un referent entre els joves a l'hora de desplaçar-se per anar de festa. El bus, que enllaça Tremp, Isona i la Pobla de Segur amb les principals festes majors de la comarca, esdevé una eina bàsica per evitar l'ús del cotxe particular en els desplaçaments nocturns de cap de setmana.

Aquest servei, organitzat per l'Oficina Jove del Pallars Jussà en col·laboració amb diversos ajuntaments i comissions de festes implicats en el projecte, inclou dues línies: una que cobreix les festes majors de la zona de Tremp i Isona i l'altra, les festes en l'àrea d'influència de la Pobla de Segur. En total ha transportat joves a disset festes de la comarca celebrades entre els mesos de juliol i setembre.

Segons la presidenta en funcions del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, “l'objectiu d'aquest servei, inclòs en el pla comarcal de joventut, és arribar al màxim de poblacions, així com prevenir els accidents de trànsit entre els més joves”. Les festes més concorregudes enguany pel que fa als usuaris de l'autobús han estat les de la Pobleta de Bellveí, Figuerola d'Orcau, Senterada i Sant Romà d'Abella.

El Pallars Sobirà també disposa d'un Bus de la Festa propi, que cobreix un total de deu festes majors de la comarca. En espera de tancar les dades definitives –encara resten tres festes major per celebrar–, les dades també són força positives. El servei finalitzarà el 19 de novembre amb les festes de Montardit de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia