Vint raons per a la prohibició

El Congrés Internacional Antitaurí, celebrat a Barcelona el 2008, va emetre nombrosos arguments per impedir la celebració de les curses

Els arguments dels defensors de la ILP es basen en les resolucions del Congrés Internacional Antitaurí celebrat a Barcelona el 2008. De les prop de cent que es van emetre, se'n detallen vint-i-cinc:

1

Les corrides de toros constitueixen un problema ètic, moral i també religiós.

2

Les emocions (capacitat de sentir i patir) són comunes en tots els mamífers, ja que també són comunes les estructures cerebrals que les produeixen i els gens que codifiquen aquestes estructures.

3

Les corrides i qualsevol espectacle que impliqui la tortura i l'acarnissament contra un ésser viu són injustificables, degradants i antieducatius.

4

La raó principal raons per eradicar les corrides és alliberar els toros de la condemna atroç que pateixen: la tortura en una plaça pública i una mort amb patiment.

5

La violència sempre és violència, independentment de contra qui és practiqui.

6

La noció de tortura en el toro és molt més que maltractament i agressió. És enganyat amb el temps suficient perquè no existeixi aprenentatge i se'l mata quan està al límit de les seves forces.

7

Calen polítiques que afavoreixin l'empatia de respecte i reconeixement no només a les persones sinó també als animals.

8

Les corrides tenen una influència negativa en l'educació i perjudiquen l'aprenentatge moral. (...) Si aprenem a maltractar animals, s'aprèn que el maltractament és un comportament correcte.

9

A l'Estat espanyol es pot aprendre a torturar en les 43 escoles taurines subvencionades, en una bona part, amb diners públics.

10

Els ciutadans europeus ho consideren una brutalitat i no estan d'acord que els seus impostos ajudin a finançar aquest espectacle.

11

El lobby taurí ha monopolitzat la imatge de l'Estat espanyol, fent creure que la majoria dels espanyols són aficionats a les corrides de toros.

12

No hi ha d'haver finançament en projectes o edició de programes, sèries o pel·lícules que incitin a aquesta violència.

13

Els mitjans haurien d'adoptar un codi deontològic sobre els animals.

14

La tauromàquia se sustenta en un suposat valor ideològic vinculat a la identitat espanyola i en l'interès econòmic pels beneficis que genera.

14

És un negoci que no s'autofinança. Sense la important quantitat de subvencions que rep, no seria possible la seva continuïtat.

15

A Sevilla continua decreixent l'interès pels toros i la meitat del públic que va a les places és forà.

16

El toro pot continuar conservant-se. Per conservar la devesa i les ramaderies no cal lidiar toros.

17

Les pressions dels lobbys taurins perjudiquen l'interès comú de tots els animals i continua existint un buit legal en la seva defensa i protecció.

18

En alguns segments polítics es creu que en els temes relacionats amb les corrides no es aconsellable intervenir-hi per motius de caire electoralista.

19

Des de la aprovació de la primera llei catalana que limitava la construcció de noves places, s'ha mantingut una batalla legal contra el sector taurí, que n'ha intentat evitar l'acompliment.

20

És contradictori que la llei reconegui els animals com a organismes dotats de sensibilitat física i psíquica, i permeti la realització d'un espectacle públic basat en el patiment i l'execució dels animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida