El govern espanyol i el PP coincideixen a assegurar que no són partidaris de prohibir els braus

De la Vega, però, expressa el seu respecte cap a la decisió del Parlament

Un altre cop el PSOE i el PP estan d'acord. Ni el govern espanyol ni els populars són partidaris de prohibir les curses de toros a Catalunya. La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va apuntar que «no s'haurien de prohibir, sinó que els ciutadans haurien de poder escollir amb llibertat». Després de la reunió del Consell de Ministres de cada divendres, De la Vega va reconèixer que la festa dels toros té detractors, però que «té un ampli suport a la societat».

Per la seva banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va demanar ahir des de Conca que no es tregui als catalans l'oportunitat «de poder gaudir d'una part del patrimoni cultural». Hi va afegir que hi ha persones «a les quals la llibertat els molesta molt i sempre estan intentant que els altres no puguin gaudir d'allò de què han gaudit sempre». De la Vega va dir que «caldrà esperar amb normalitat democràtica» el resultat de la tramitació per modificar la llei de la protecció dels animals que s'ha iniciat. L'espera ha de ser «sense pressuposar-ne el resultat final», hi va afegir. Per la secretària general dels populars, «un dels avantatges més importants que té viure en una societat democràtica és que les democràcies garanteixen la llibertat», amb referència al fet que el resultat final de la tramitació recollirà la voluntat de totes les formacions polítiques un cop coneguin l'articulat de la llei.

Preocupació a l'Ebre

El president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, Miquel Ferré, va reconèixer que els aficionats als correbous estan convençuts que s'intentarà prohibir també aquests actes taurins. Va recordar que en el cas dels correbous, «no es maltracta l'animal». Des de fa uns anys, s'aplica el manual de bones pràctiques taurines que, entre d'altres aspectes, exigeix que un veterinari garanteixi el bon estat de l'animal, segons explicava Ferré. Les penyes i comissions locals que organitzen actes taurins a les Terres de l'Ebre treballaran a partir d'ara «perquè es faci una llei que blindi els correbous».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols