El govern espanyol adverteix a l'Ajuntament Vic que no pot decidir sobre l'empadronament d'immigrants al marge de la llei

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va advertir ahir a l'Ajuntament de Vic que no pot decidir sobre l'empadronament d'immigrants. La vicepresidenta primera va assegurar que les normes sobre el cens «estan en la llei» i que no és raonable que una corporació, de manera individual, adopti una decisió que no està en el marc d'aquesta llei. Així ho va manifestar De la Vega després de la reunió amb els sindicats de la Funció Pública, responent a les mesures proposades pel consistori osonenc. María Teresa Fernández de la Vega va subratllar que per al govern espanyol és «prioritari» arribar a una política comuna d'immigració a Europa i aconseguir que sigui «legal i ordenada». També va recordar que durant la presidència espanyola s'avaluarà el pacte europeu en matèria d'immigració per avançar en la «integració», un dels problemes que, segons la seva opinió, és necessari abordar.

La Generalitat diu que s'ha de complir la llei

Per part seva, la Generalitat va evitar desautoritzar l'Ajuntament de Vic, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, es va mostrar en contra que el govern s'hi pronunciï. «No coneixem la proposta», va dir, i hi va afegir que no correspon a la Generalitat «tutelar» els ajuntaments i que «ja es veurà» si s'envia un requeriment a l'Ajuntament o no. La consellera de Treball, Mar Serna, sí que va recordar que «tots els ajuntaments tenen l'obligació d'inscriure els estrangers que viuen al seu territori».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.