La presidenta de la comissió d'immigració de la Federació de Municipis de Catalunya diu que es fa una mala interpretació de la llei d'estrangeria

La presidenta de la comissió d'immigració de la Federació de Municipis de Catalunya, Iolanda Pineda, va dir ahir que han treballat aquest tema juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la secretaria d'Immigració per tenir criteris comuns, i considera que, en el cas de Vic, «es fa una mala interpretació de la llei d'estrangeria». Així, especifica que l'article 25 de la nova llei d'estrangeria es refereix al fet d'entrar al país i no al de registrar-se. Pineda manté que la llei estableix que per inscriure's al registre es necessiten els documents que acrediten qui és la persona que ho sol·licita, que són el DNI, el NIE (número d'identificació fiscal estranger) o el passaport en vigor i que en cap lloc la llei diu que aquest hagi de tenir el corresponent visat. Pineda considera que el fet que el passaport tingui el corresponent visat no implica una major eficiència de la mesura perquè aquest és un document reconegut per les lleis espanyoles i vàlid per inscriure una persona al registre. Una altra cosa és, diu Pineda, registrar el lloc on es viu. Per fer això cal presentar documentació que ho avali, com l'escriptura de l'habitatge, un rebut de l'aigua o de l'IBI o, en cas de lloguer, el contracte o que el titular del lloguer l'acompanyi en el moment de fer la inscripció al padró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.