L'anunci dels Jocs Olímpics d'hivern agafa de sorpresa la Cerdanya

Diuen que la comarca se situarà com a referent del turisme d'esquí

Els representants de les institucions ceretanes van manifestar que estaven molt sorpresos per l'anunci de l'alcalde de Barcelona. «Havíem sentit alguna fumada», va dir el president del Consell de la Cerdanya, Esteve Maurell, que a última hora encara havia de parlar amb Jordi Hereu. L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, va recordar que el seu consistori treballa per tenir uns Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu des del 1999 i que en tot aquest procés ha anat junt amb el govern andorrà i persones properes a l'Ajuntament de Barcelona. «Encara que tenim interioritzat de temps el somni olímpic i n'hem parlat sovint, no sabíem quan es faria l'anunci», va dir. L'un i l'altre van destacar la importància que tindrien els Jocs per a l'economia de la comarca, on el sector de serveis té molt de pes, per a la promoció turística i per al desenvolupament de les infraestructures. Sobretot, per a la millora de la línia del tren fins a Barcelona, la de l'eix del Llobregat amb el túnel del Cadí i per a la construcció del túnel de Toses a l'eix pirinenc. Quant als equipaments esportius, Planella va dir que caldria adequar-los a la normativa olímpica, sobretot el palau de gel de Puigcerdà. L'alcalde va reivindicar ser segona seu, recordant que a la Cerdanya gironina hi ha pistes d'esquí alpí a la Molina i Masella, d'esquí nòrdic a Guils i Lles i el palau.

El comissariat de la Generalitat per a la copa del món de surf de neu a la Molina, Daniel Terradellas, va dir que la candidatura és molt realista, que disposa d'un ampli suport del territori i del prestigi mundial que ha comportat per a Barcelona organitzar esdeveniments esportius d'abast mundial després dels Jocs del 92. Segons ell, els Jocs també servirien perquè la Cerdanya arreglés definitivament mancances endèmiques.

Al Ripollès, l'alcalde de Ribes de Freser i president de la Mancomunitat de la Vall, Marc Prat, va dir que aquests Jocs servirien per acabar de consolidar tot el Pirineu com a destí turístic de neu i va reivindicar-hi un cert paper de la vall de Núria.

L'hostaleria, preparada

M. CABRUJA

El sector turístic gironí manté que el territori està suficientment preparat pel que fa a l'allotjament. El vicepresident de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Xavier Nicolazzi, manté que el territori té una «capacitat sobrada» d'allotjament i remarca que cal tenir en compte que, a més, es tracta de dates d'hivern. La consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya, Sílvia Orriols, va informar que a la zona hi ha uns 3.000 llits d'hotels i va destacar que s'estan fent nous establiments. El president de l'associació d'hostaleria del Ripollès, Ramon Turrats, destaca que «seria un incentiu per millorar encara més l'oferta». El gerent de l'associació Costa Brava Centre, Martí Sabrià, afirma que el territori té «prou capacitat i infraestructura».

«Centralisme barceloní»

o.mas

El delegat del govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, va criticar la manera com s'està plantejant el projecte de les olimpíades d'hivern, ja que considera que són una mostra de «centralisme barceloní, perquè el gruix dels esports s'haurien de fer a la muntanya i Barcelona s'està atribuint uns actius, com són els Pirineus, que haurien de ser els principals protagonistes». Martinoy va dir que està a favor de treballar en aquest projecte, però que primer cal generar complicitats amb el territori. El president de la Diputació Enric Vilert va valorar positivament la candidatura, i va dir que «és evident que alguna modalitat s'hauria de fer al Pirineu gironí». Vilert creu que això generaria noves oportunitats al territori, més inversions i també importants efectes turístics amb vista al turisme d'hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.