Montilla veu la proposta olímpica de Barcelona com una «magnífica iniciativa»

«Em sembla una magnífica iniciativa que Barcelona, la capital de Catalunya, es fixi projectes i objectius ambiciosos que puguin suscitar interès del conjunt de ciutadans.» En aquests termes es va referir ahir el president de la Generalitat, José Montilla, a l'anunci de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. El president va remarcar que caldrà la complicitat de tot el país per aconseguir materialitzar «un objectiu tan ambiciós».

Interrogat per com s'implicarà el govern en aquest nou objectiu marcat per Barcelona, Montilla va assenyalar que «encara és d'hora» per determinar les actuacions que es duran a terme per promocionar la candidatura. Sigui com sigui, va recordar que ja hi ha antecedents de ciutats –és el cas de Torí– que han organitzat uns Jocs Olímpics d'hivern amb les pistes d'esquí «a molts quilòmetres de la ciutat». De la lluita que Barcelona entaularà amb Jaca–Saragossa per acollir aquests Jocs Olímpics, Montilla va remarcar que «és bo» que hi hagi competència.

LA FRASE

JOSÉ MONTILLA
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
«Quan serà el moment caldrà ser capaços de teixir complicitats perquè pugui convertir-se en una realitat»

Millores a les carreteres

La candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'hivern podria obrir «perspectives» de millora dels accessos per carretera als Pirineus. Així ho va assegurar el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. Entre aquestes perspectives, Nadal va esmentar la prolongació del desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà, la continuïtat de les obres de la C-14 i la millora dels accessos a la Vall d'Aran. En declaracions a Catalunya Ràdio, Nadal va assegurar que si la candidatura de Barcelona acabés reeixint, hauria de ser «en benefici de totes les estacions d'esquí que van des de la Vall d'Aran fins a Vallter, recorrent tota l'espina dorsal del Pirineu». Nadal valora aquesta candidatura com una oportunitat de «projecció internacional de les pistes d'esquí» catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA