Societat

Denuncien els Xiquets del Serrallo per excés de sorolls durant els assajos

La comunitat de veïns del número 9 del carrer Nou de Santa Tecla ha portat la queixa fins al jutjats

La colla castellera del barri mariner es troba ara mateix «lligada de cap i peus», segons va explicar la presidenta, Esther Cabrera, perquè quan tan sols falten dues setmanes perquè reprenguin la preparació de la temporada d'enguany no tenen clar que puguin fer els assajos al local que els va cedir l'Ajuntament de Tarragona l'any 1996 al carrer Nou de Santa Tecla. La raó és la denúncia interposada per la comunitat de veïns que hi ha just al damunt i que, l'any passat, van traslladar fins als jutjats les queixes per excés de soroll. Se'ls imputa un delicte contra el medi ambient per superar els decibels permesos per la normativa vigent, que en el codi penal preveu un càstig amb penes de presó que van dels sis mesos als quatre anys, multa de vuit a vint-i-quatre mesos i inhabilitació especial d'un a tres anys. El cas es troba en fase d'instrucció, però com que el fiscal va emetre un informe favorable perquè cessi l'activitat –els assajos de la colla castellera– s'està en espera de conèixer el contingut per saber si podran continuar assajant.

El local no és prou alt

Els Xiquets del Serrallo assagen al local del número 9 del carrer Nou de Santa Tecla des del 1996 gràcies a la cessió que els va fer l'Ajuntament. Però com que el recinte no té prou alçada, els castellers no tenen cap altre remei que assajar a l'exterior. «En un any que fa que sóc presidenta, mai no havíem tingut cap problema ni queixa dels veïns», recorda Cabrera, que malgrat això el juliol va rebre una citació per anar a declarar als jutjats com a conseqüència d'una denúncia per via penal de la comunitat de veïns on hi ha el local.

Cabrera va mostrar la seva estupefacció per la denúncia: «Els veïns no han vingut mai a parlar amb nosaltres i només sé que van mesurar el soroll que fèiem des de l'interior d'un edifici, però sense que nosaltres sabéssim res.»

La colla acostuma a assajar els dimarts i els divendres, i és precisament aquest dia el més problemàtic, encara que segons considera la presidenta de la colla: «No fem tant de soroll.» Per justificar-ho, va afegir que els divendres els assajos comencen «abans que la resta de les colles».

El paper de l'Ajuntament

La colla fa temps que reclama a l'Ajuntament un local en condicions, ja que abans del 1996 els castellers del Serrallo s'entrenaven als tinglados. Cabrera va recordar que «teníem un compromís de l'Ajuntament per tenir un local davant de la piscina del Serrallo, però hem d'esperar que s'aprovi el POUM perquè això sigui possible». La portaveu municipal, Begoña Floría, va explicar que entenia les queixes dels veïns i la preocupació de la colla, i va confirmar que s'està treballant perquè tinguin un local quan s'aprovi el pla urbanístic, tot i que va admetre que «és un assumpte complex». L'Ajuntament també va explicar que valoraria el cas en funció de com avanci des del punt de vista judicial.

Un ball suspès a Torredembarra

a.p

L'Ajuntament de Torredembarra ha hagut de fer front també a un conflicte similar al dels Xiquets del Serrallo. El consistori ha optat per suspendre el ball que s'organitzava cada dissabte a la nit al casal municipal, i al qual assistia majoritàriament gent gran, després que un únic veí de la zona hagi denunciat l'administració per excés de soroll. Per evitar possibles conseqüències jurídiques, l'Ajuntament va optar per deixar de celebrar aquest acte, que organitza el Patronat Municipal de Cultura amb el suport també del bar que funciona dins del casal.

L'alcalde torrenc, Daniel Masagué, es va comprometre en el darrer ple municipal a buscar o bé una nova franja horària pel ball, que fins ara s'iniciava a les onze de la nit, o bé buscar un nou emplaçament per a aquest acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres