Una nova ordre d'allunyament prohibeix a l'imam de Cunit aproximar-se a la mediadora

No pot acudir sense avisar al consistori, on treballa la denunciant

«Evitar que els quatre membres de la comunitat islàmica de Cunit acusats de coaccionar, amenaçar i calumniar la mediadora cultural d'origen marroquí que treballa a l'Ajuntament des del 2007 continuïn enfrontant-se físicament o mitjançant un comportament intimidatori a la víctima.» Aquesta és una de les raons que va portar a la fiscalia a sol·licitar una nova mesura de protecció cap a la denunciant, Fatima Ghailan, amb l'objectiu que també «pugui deambular sense protecció policial directa». La valoració d'aquesta petició va fer que, el 5 de febrer, el titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell decretés una ordre d'allunyament que prohibeix a l'imam del municipi, la seva esposa, la seva filla i al president de l'associació islàmica comunicar-se i aproximar-se a menys de 300 metres de la dona i dels seus dos fills. En la interlocutòria s'afegeix que si els processats tenen la «necessitat imperiosa» d'acudir a les dependències municipals on treballa la suposada víctima, hauran de comunicar-ho prèviament al consistori per tal de no coincidir en un mateix lloc; o bé els responsables de l'Ajuntament s'hauran de reunir amb ells en un altre espai.

Es tracta de la segona ordre d'allunyament envers la denunciant. La primera es va dictar a finals del 2008, i va finalitzar el maig passat. Des de llavors, el fet que el jutge de pau presenciés un episodi violent de l'imam contra la mediadora i el seu marit, i que el novembre del 2009 la dona presentés una denúncia per amenaces, han fet que s'arribés a aquest extrem: «El tancament immediat de la instrucció pot ser aprofitat pels imputats per actuar violentament contra Fatima i la seva família en guiar-se pel ressentiment, i la proximitat al judici obre la possibilitat que els pressionin o intimidin.»

«No vam iniciar la queixa»

Fatima Ghailan afirma que ha rebut pressions dels quatre imputats perquè deixi el treball, perquè es posi el vel i perquè no es relacioni amb persones que no són de la comunitat islàmica. En una conversa amb l'imam de Cunit reproduïda per l'Associació d'Amics del Poble Marroquí a la seva web, nega els fets i diu que tot va començar quan dues dones d'origen marroquí van decidir denunciar-la per «haver-les maltractat en l'exercici de la seva feina»: «Ella es va pensar que era la meva família la que va promoure la queixa.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.