Més originalitat i menys sàtira

L'origen crític del carnaval ha estat substituït per l'originalitat de les disfresses i les carrosses que avui en dia participen al carnaval de Reus

En una rua de carnaval es pot preveure que hi hagi disfresses sobre temes d'actualitat. La candidatura d'Ascó per allotjar el cementiri nuclear, la crisi econòmica i l'aeroport en van ser alguns dels que ahir es van caricaturitzar a Reus.

Una de les carrosses més multitudinàries era la de la colla La Dieta del Cucurutxo, disfressats de xinesos, que tenia previst aplegar cap a 300 persones a la rua de lluïment. No van ser els únics que es van disfressar d'alguna cultura estrangera. Els escocesos, que es poden veure a la imatge de l'esquerra, portaven el monstre del llac Ness a la carrossa.

Les joguines també van tenir un paper destacat a la rua, en què van participar una setantena de carrosses. Els famosos clicks de Playmobil es van convertir en els Trempaclicks de Carnamòbil. Mister Potato, aquella joguina que només tenia cara i permetia intercanviar les seves peces, va tenir dues carrosses en honor seu i, fins i tot la Barbie va veure com homes i dones de la colla Milubis s'hi disfressaven. En aquest sentit, les colles també es posen al dia i, si la canalla deixa de jugar amb joguines per fer-ho amb videojocs, aquests també serveixen per disfressar-s'hi per carnaval.

Enguany, per exemple, no va faltar la colla que es disfressés de Mario Bros. La televisió i el cinema també marquen tendència per carnaval. Si en els últims anys s'han pogut veure carrosses de pel·lícules com Shrek o Star Trek, enguany tocava el torn als Simpsons, aprofitant el vintè aniversari d'aquesta sèrie.

Entre el públic, tele i cine també es van fer notar. Entre altres disfresses, per Reus, s'hi van poder veure grups de gent amb disfresses relacionades amb la saga Saw o amb el programa de televisió El Hormiguero. Un grup de joves transportava el que representava un reactor nuclear, vestits amb bates blanques, i un altre grup passejava amunt i avall disfressat de Lacassitos. Tampoc no hi van faltar les disfresses típiques de carnaval, aquelles que es poden veure cada any com les de hippies, les de militars, els homes disfressats de dones o bé els d'esquelets, entre el públic d'ahir a la tarda. Una altra protagonista d'aquesta festa és la música. Tot i que cada colla porta la seva pròpia banda sonora, moltes de les cançons que hi sonen es poden anar sentint a la majoria de carrosses i pràcticament cada any. La diferència, moltes vegades la marca la manera de ballar-les que tenen els membres de les colles de carnaval, que poques vegades tenen coreografies assajades o balls estudiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.