L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida premia el «conciliador» acadèmic Emili Casanova

L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA) ha decidit distingir amb el premi Fer Comarca 2010 el membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Emili Casanova, «atesa la seua important i ininterrompuda dedicació personal al redreçament de la comarca de la Vall d'Albaida des dels anys setanta del segle passat fins als nostres dies», apunta l'organització.

La cerimònia de lliurament tindrà lloc el pròxim divendres (12 de març) al pavelló esportiu de l'IES El Vermellar de l'Olleria. L'acte forma part de la celebració del III Congrés d'Estudis que tindrà lloc al llarg de tot el cap de setmana al mateix municipi.

«El seu caràcter dialogant sempre, l'ha portat a intentar el consens entre les diferents tendències valencianes que abans i ara han intentat i intenten monopolitzar les iniciatives que tracten de normalitzar socialment la llengua. Una actitud que no ha estat mai compresa per certs sectors del món acadèmic i polític, i que a vegades li han provocat més d'un conflicte davant els membres d'aquells sectors. Tanmateix, Emili Casanova no ha cedit mai a la temptació d'abandonar la seua ingrata tasca d'unir voluntats enfrontades, i ha augmentat encara més els seus esforços per aconseguir que la llengua i la cultura valencianes puguen esdevindre normals en la nostra societat encara farcida d'interessos personals i sectorials políticament enfrontats», subratllen des de l'IEVA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.