Més de 140.000 escolars es queden sense classe

Prop de 142.000 escolars es van quedar ahir sense classe a causa de la nevada que va caure a tot Catalunya. L'afectació va ser especialment important a Girona, on tots els alumnes de les 307 escoles i instituts de la demarcació van haver de tornar-se'n a casa. En total, van tancar les portes 476 centres educatius arreu del país. Els primers centres que van optar per no fer classe van ser els de la Catalunya central, el Pirineu i el Prepirineu. També van tancar les portes centres educatius de la zona muntanyenca del Baix Llobregat, com ara els quatre de Collbató. Els centres tancats probablement ho continuaran estant avui, ja que l'acumulació de neu complicarà la mobilitat dels ciutadans. A la ciutat de Barcelona, quatre centres educatius van tancar al migdia als barris que toquen a Collserola.

A les escoles tancades, s'hi va afegir la suspensió de moltes rutes escolars. L'afectació va ser especialment important a la Catalunya central, on 5.500 alumnes no van poder assistir a classe perquè es van suspendre totes les rutes escolars de l'Anoia, 27 d'Osona, 17 del Solsonès, 17 del Berguedà i 56 del Bages. Els consells comarcals del Bages i d'Osona han decidit suspendre les classes d'avui, i la Universitat de Vic tampoc no les reprendrà fins demà. A Girona, 12.313 alumnes van quedar afectats pel tancament de dos centres i la suspensió de les rutes de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva. A les comarques lleidatanes es van suspendre 117 línies de transport, i a les Terres de l'Ebre 391 alumnes es van quedar sense autocar. Al Vallès Occidental es van tancar tres centres a Vacarisses, un a Rellinars, dos a Rubí i un a Cerdanyola, i es va tancar una ruta de transport a Sant Llorenç Savall. En aquesta comarca es van quedar sense classe 2.232 alumnes.

Protecció Civil va recomanar ahir que no hi hagi activitat escolar en les22 comarques afectades per les nevades, tot i que aquesta decisió l'han de prendre els consells comarcals d'acord amb la direcció de cada centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA