El sostre del pavelló de Quart es va esfondrar moments abans d'acollir 250 persones

La coberta del poliesportiu municipal, que té deu anys d'antiguitat, es va ensorrar a quarts de cinc de la tarda

La prioritat de l'Ajuntament de Quart, segons va explicar l'alcalde, és «tornar a oferir el servei d'aigua, que va quedar tallat i s'està restablint progressivament, i la llum, que la companyia de moment no ens sap dir quan serà possible». Cufí va explicar que «posteriorment caldrà que els pèrits facin un informe sobre les raons per les quals el sostre es pot haver esfondrat» i va preguntar-se «quina mena de càlcul d'estructures va fer-se? Quina responsabilitat hi tenen l'arquitecte, l'aparellador, l'empresa constructora...?»

El cap del grup municipal del PSC a l'oposició, Pere Cabarrocas, que era alcalde quan el pavelló va construir-se, va informar que demanaran a l'equip de govern que el sinistre s'investigui i que s'estableixin les responsabilitats que calgui. El pavelló va ser construït per l'empresa AGT, que va fer una suspensió de pagaments durant la construcció. Després de canviar la direcció de l'empresa, l'Ajuntament va tornar-los a adjudicar l'obra, a la qual faltava la coberta que abans-d'ahir es va enfonsar.

A Sant Gregori dues torres de mitjana tensió van torçar-se. Un equip de tècnics estava ahir a la tarda treballant per reemplaçar les torres. A la població, mentrestant, com en molts dels municipis del Gironès, no hi havia llum des del dilluns a la tarda, i segons explica l'alcalde «des de la companyia no ens saben dir quan restabliran del tot el servei».

A Sant Julià de Ramis van caure tres torres de llum que van tallar la C-66 entre Banyoles i Palamós. A tota la comarca, les comunicacions telefòniques van ser molt complicades durant tot el dia.

la crònica

Amics, coneguts i gamarussos

JOAN PUNTÍ

Usuari com a sinònim de pecador. Cotxes de mossos sense cadenes, 4x4 dels forestals colgats per la neu, furgonetes i camions entravessats a la carretera. Nervis, angoixa i desesperació. És la Catalunya del caos que vaig conèixer en el meu trajecte Girona-Parlavà –amb parada a Bordils després de cinc hores–, un caos que contrastava amb la Catalunya de postal televisiva de l'endemà. «La culpa és dels que surten a la carretera sense cadenes.» Vomitada de gamarús –de l'espècie tertulià– que em va donar el bon dia per ràdio només d'entrar a casa. Gamarús de la mateixa mena dels que van permetre al meu fill d'anar a l'escola a 2/4 de 9 del matí, un dia que la neu i el desastre era «tan anunciat». De gamarús, no en vaig veure volar cap abans-d'ahir a la tarda. A la carretera vaig trobar-me ciutadans indignats, que no sabien si pujar o baixar. I coneguts. Coneguts que ja són amics, com la Consol i en Jordi de Bordils que em van fer un raconet per dormir.

La neu fa aplaçar un ple

j.n

L'alcalde de Sant Julià de Ramis i vicepresident de la Diputació de Girona, Narcís Casassa, viatjava dilluns en avió de Madrid cap a Girona. A causa de la tempesta de neu que queia a l'aeroport gironí el seu vol es va desviar cap a l'aeroport del Prat, a Barcelona. Un autobús va recollir els passatgers per portar-los cap a Girona, però a l'altura d'Arenys de Mar, a causa de la impossibilitat de continuar el seu trajecte, l'autobús va haver de tornar a Barcelona, on els passatgers van fer nit. Es dóna la circumstància que l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis havia de celebrar aquell vespre el ple municipal del mes de març. El ple va haver de ser suspès i es farà avui a les 8 del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA
SOCIETAT

Commemoraran l’arribada de La Canadenca al Pallars

TREMP
Tot Recordant

Jacqueline Kennedy, la primera dama més jove de la història dels Estats Units