la crònica

Cinc dies

Quan sento el director general d'Endesa, José Luís Marín, explicant que el temporal de neu que hi ha hagut és una catàstrofe, i que la construcció de la MAT evitaria en el futur problemes com aquest, em ve al cap la Naomi Klein i la doctrina del xoc. Es deu tractar d'aprofitar el desastre i, en lloc de parlar de les pèssimes instal·lacions elèctriques que ara veiem caigudes a terra i escampades pels camps encara blancs de l'Empordà, o d'apuntar-se a la idea del soterrament de la futura MAT, fer un pas endavant i espolsar-se responsabilitats.

Quaranta centímetres de neu i el desastre per una munió de pobles petits. Un dia sense aigua, sense telèfon, sense poder circular amb mínimes garanties, suspesos en el no-res, mentre no gaire lluny la vida, a poc a poc, s'anava recuperant i continuava. Sense nosaltres, és clar.

Cinc dies de gelor dins de casa, de llum d'espelma, de rentar-se com abans de la guerra, de fondre neu per fregar els plats. Cinc dies durant els quals els veïns només ens hem tingut a nosaltres mateixos, per deixar-nos llenya, per carregar-nos els mòbils, per poder menjar alguna cosa calenta, si vas tenir la mala pensada de comprar una cuina elèctrica. Cinc dies ha estat l'Ajuntament barallant-se per aconseguir connectar un miserable generador que ens retorni a un símil de vida normalitzada. Cinc dies sense resposta d'Endesa. Cinc dies, en definitiva, per comprovar que, tal com passa amb les amistats, el govern hauria de ser-hi, especialment, quan les coses no van bé. Per anar de gresca, sempre sobren coneguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La ronda de Dalt, una ferida que supura

Barcelona
Agustí Cortés
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

“Quan es va fer la partició, aquí no hi havia res que pogués ser un bisbat”

Barcelona
Oscar Palomino i Joan Hernàndez
Portaveus de Millorem Barcelona

“Si no tapen la ronda del Mig, farem talls quan torni el Barça”

Barcelona

“Per què no fan primer el tram més perjudicial per a la salut?”

Barcelona

“No volem una paret amb plantes”

Barcelona
GIRONA

Girona busca l’equilibri entre l’auge ciclista i els veïns

GIRONA
opinió

La ronda de Dalt i la ciutat construïda

Arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Olot

Recullen firmes per preservar l’únic espai verd del Montsacopa

Olot

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró