Una altra avaria deixa 100.000 gironins sense llum a la Selva i al Baix Empordà

Lloret, Palamós, Platja d'Aro, Sant Feliu, Santa Cristina i Tossa van quedar parcialment a les fosques a última hora

Quan la majoria de poblacions confiaven haver deixat enrere la foscor de l'última setmana des de la forta nevada de dilluns passat, els principals municipis del Baix Empordà i la Selva van veure com tornaven a quedar-se sense subministrament elèctric. Al voltant de les set de la tarda, l'apagada va ser generalitzada en els municipis més grans d'aquestes dues comarques, i va deixar de nou a les fosques prop de 100.000 persones. La companyia va treballar per intentar restablir el subministrament des del moment en què va es produir la nova apagada i ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, hi havia 20.000 persones sense llum. La mateixa companyia admetia que l'avaria provocada per la caiguda d'uns cables d'aquesta línia de 110 kW podria allargar-se fins ben entrada la matinada.

Aquest episodi incrementa la indignació i acaba d'esgotar la paciència d'alcaldes i ciutadans gironins, que des de la nevada d'ara fa una setmana han vist com els problemes persistien amb el pas dels dies i que encara falten jornades per tornar a la plena normalitat. L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, admetia que «les línies són provisionals, hi ha generadors funcionant i hem d'estar alerta i fer un ús racional de l'energia».

3.300 abans del tall

Abans que saltés aquesta línia d'alta tensió, la situació s'anava normalitzant i, a mitja tarda, Protecció Civil quantificava en unes 3.300 les persones que continuaven sense llum, bàsicament a urbanitzacions i sectors aïllats de municipis com ara Llagostera, Cassà, Viladasens, Llambilles, Maçanet de la Selva, Massanes, Calonge i Pals. En total, hi havia 27 pobles que es trobaven parcialment sense llum, entre els quals també Tordera i Sant Cebrià de Vallalta. L'alcalde de Cassà, Carles Casanova, admetia la desesperació de les famílies que feia gairebé una setmana que no tenien llum. «Molts d'ells, per feina, tenen generadors, i altres van a cases de familiars per suportar-ho», explicava. En el mateix sentit, Ramon Soler, de Llagostera, lamentava que molts veïnats continuessin sense llum. «No es pot aturar, perquè tothom és igual d'important, i cal que la llum arribi a urbanitzacions i nuclis disseminats», alertava Soler, perquè no s'abaixi la guàrdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat