Ausàs: «S'han de millorar els plans d'emergència dels ajuntaments»

El conseller va dir que cal garantir el servei elèctric també en situacions d'emergència

La visita del conseller Ausàs al Consell Comarcal del Gironès, i posteriorment a Quart, va servir per mostrar el suport del govern de la Generalitat als ajuntaments. L'ajuda es concretarà en la compensació de les despeses a què han hagut de fer front els ajuntaments per atendre els seus conciutadans pels efectes de la nevada (compra de generadors, menjar, mantes...). El conseller no va voler concretar l'import dels ajuts perquè «primer cal que els ajuntaments en facin la valoració», però va explicar que en aquests moments el problema no han de ser els diners, sinó que la prioritat és recuperar la plena normalitat. Ausàs va explicar que, malgrat que en el decret no es parlarà de quantitats, sí que serà concret i determinarà a qui aniran dirigits els ajuts i quins costos s'hauran de compensar. El conseller va admetre que entén que hi hagi preocupació entre la població per la situació caòtica viscuda el dia de la nevada, i entén la sensació de solitud dels ciutadans i els ajuntaments.

El pavelló de Quart

En relació amb el pavelló de Quart, del qual es va enfonsar el sostre durant la nevada, el conseller va dir que faran costat a l'Ajuntament en el que determini respecte a l'assumpció de responsabilitats i a la recuperació de l'equipament.

Talls puntuals a Girona

dani vilà

La companyia Endesa ha alertat l'Ajuntament de Girona que a partir d'avui preveuen realitzar algunes operacions per permetre normalitzar el servei elèctric a la capital gironina. En alguns sectors, els problemes energètics van obligar a fer connexions provisionals, per aquest motiu, la companyia adverteix que durant les operacions que farà a partir d'avui i que es podrien allargar la resta de setmana i podrien ocasionar talls puntuals del subministrament en alguns sectors de la ciutat. Pel que fa a la ciutat, les brigades continuen els treballs per retirar i serrar la vegetació i arbres caiguts a parcs i jardins urbans com a conseqüència de la neu i el vent.

JOAQUIM CUFÍ

«Necessitem l'ajuda del govern»

jordi nadal
–Quines gestions han dut a terme des de l'Ajuntament en referència a l'esfondrament del sostre del pavelló?
–«Vam començar a treballar-hi la setmana passada. El primer que vam fer va ser posar-nos en contacte amb l'asseguradora, i els tècnics han de determinar les causes de l'esfondrament.»
–I a partir d'aquí?
–«Mirar cap al futur. Hem de refer el pavelló tan aviat com sigui possible.»
–Quin cost pot tenir?
–«És massa aviat per dir-ho. Farà falta un paviment nou. I cal que els tècnics avaluïn l'estat de l'estructura perimetral... i altres qüestions.»
–Què li ha transmès al conseller Ausàs?
–«Li he demanat ajuda i suport per part del govern, sobretot. I li he transmès la urgència del municipi per recuperar aquest equipament. El necessitem i és important que en disposem aviat.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Desallotgen l’edifici municipal ocupat La Tancada, al Raval

BARCELONA

La ronda de Dalt, una ferida que supura

Barcelona
Agustí Cortés
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

“Quan es va fer la partició, aquí no hi havia res que pogués ser un bisbat”

Barcelona
Oscar Palomino i Joan Hernàndez
Portaveus de Millorem Barcelona

“Si no tapen la ronda del Mig, farem talls quan torni el Barça”

Barcelona

“Per què no fan primer el tram més perjudicial per a la salut?”

Barcelona

“No volem una paret amb plantes”

Barcelona
GIRONA

Girona busca l’equilibri entre l’auge ciclista i els veïns

GIRONA
opinió

La ronda de Dalt i la ciutat construïda

Arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Olot

Recullen firmes per preservar l’únic espai verd del Montsacopa

Olot